Plante de apartament

#ingrijire iasomie #plante de apartament #plante #iasomie

Iasomia, planta parfumata pe care o poti creste si in interior

Iasomia este o planta ce are un parfum dulce, inconfundabil. De cate ori nu te-ai oprit din drum cand ai trecut pe langa un gard pe care crestea iasomie, doar pentru a simti mai mult aroma fermecatoare a acestei plante?

 

Desi iasomia este crescuta mai mult in gradina, aceasta poate fi cultivata si in interior, in ghivece. Odata ce vei face acest lucru, vei renunta complet la odorizantele de camera din comert.

Crescuta in interior, planta infloreste de la inceputul primaverii pana iarna. Florile acesteia se deschid seara, la apusul soarelui si se inchid in zori.

Varietatile de iasomie cel mai usor de intretinut in interior sunt Iasomia Multiflora si Iasomia Arabica. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea iasomiei plantata in ghiveci.

Sol si conditii de mediu

Sursa foto: budgetnursery.com.au

Iasomia este o planta rezistenta, deloc pretentioasa la conditiile de mediu. Se adapteaza perfect oricarui tip de sol, trebuie sa ai grija insa ca acesta sa fie bine drenat si sa nu retina apa.

Poate fi tinuta atat intr-o incapere umbroasa cat si intr-o incapere insorita. In timpul iernii trebuie tinuta insa intr-o incapere luminoasa si racoroasa.

Atentie! Fereste planta de curentii de aer pe tot parcursul anului, dar si de schimbarile bruste de temperatura.

Udare

Incepand din luma martie si pana in noiembrie, planta are nevoie de udari abundente, astfel incat solul sa fie in permanenta umed. Ai grija insa sa nu ii pui multa apa odata, deoarece risti sa o ineci.

In sezonul cald este indicat sa pulverizezi apa pe frunze, insa ai grija sa eviti udarea excesiva a bobocilor de flori deoarece se vor ofili.

In timpul iernii redu udarile. Este suficient ca planta sa fie udata o data la doua-trei zile.

Ingrasamant

Sursa foto: logees.com

Pentru o inflorire abundenta poti "hrani" planta in timpul primaverii si al verii cu ingrasamant organic.

Stiai ca iasomia atrage iubirea si banii in casa? Despre acesta planta se mai spune ca incurajeaza visele profetice. Deci este o planta perfecta pentru persoanele singure, pentru cupluri, dar si pentru cei care vor sa-si dezvolte o afacere!

Sursa foto principala: thedigestonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului