Plante de apartament

#flori #alegere flori #semnificatia culorilor #culori flori

Invata sa alegi florile potrivite in functie de semnificatia culorilor

Inca din cele mai vechi timpuri, florile au fost folosite pentru a trimite mesaje ascunse sau idei, care altfel nu au putut fi exprimate. Culoarea florilor este cea care te ajuta sa transmiti persoanelor dragi sentimentele tale fata de ele. Iata semnificatiile culorilor si cum poti alege floarile potrivite in functie de acestea.


1. Florile rosii

Rosul este culoarea pasiunii, iubirii si a energiei. Rosul este culoarea sangelui ce ne trece prin vine, iar obrajii se inrosesc atunci cand suntem emotionati. Florile rosii se trimit persoanelor carora vrei sa le transmiti dragostea sau celor care au nevoie de un plus de energie in vietile lor.


2. Florile portocalii

Portocaliul este culoarea soarelui, astfel ca simbolizeaza expansiunea, maretia si caldura. In plus, este o culoare care semnifica prietenie. Florile portocalii se trimit persoanelor de care iti este dor si cu care vrei sa restabilesti o legatura.


3. Florile galbene

Galbenul este considerata culoarea puritatii, adevarului si inteligentei. Florile galbene se ofera persoanelor pe care le indragesti si carora vrei sa le transmiti apreciera ta. Astfel, poti trimite un buchet de narcise galbene unei persoane care tocmai a absolvit sau unui prieten care si-a schimbat locul de munca ori a obtinut o promovare.


4. Florile albastre

Albastrul este culoarea claritatii, a imaginatiei si a viselor. Florile albastre se ofera, in general, artistilor, care prin munca lor te indeamna la visare si nostalgii. De asemenea, poti oferi flori albastre celor care au nevoie de inspiratie, de calm si liniste.


5. Florile indigo

Indigoul este considerata culoarea misterului, prin intermediul careia se transmit emotii puternice. Florile indigo se ofera persoanelor care muncesc foarte mult si se implica in ceea ce fac. Astfel, florile indigo sunt potrivite pentru persoanele active, care sunt tot timpul in miscare.


6. Florile violet

Violetul este o culoare spirituala si energizanta. In plus, este o culoare vibranta care ii transmite persoanei careia ii oferi flori in aceasta nuanta ca este unica, speciala. Violetul este o considerata o culoare nobila. Poti oferi flori violet persoanelor carora le porti un respect profund.

Sursa foto: rewaj.pk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului