Plante de apartament

#buchet de flori #flori #prospetime flori

Invata sa prelungesti durata de viata a unui buchet de flori

Sa vezi un buchet de flori moarte pe masa din sufragerie nu este deloc incantator. Desi sunt proaspat culese, uneori florile isi pierd prospetimea mai repede decat te astepti. Pentru a impiedica acest fenomen neplacut, este important sa tii cont de cateva aspecte importante care vor mentine prospetimea florilor timp indelungat. Iata cateva sfaturi pentru a prelungi durata de viata a florilor din vaza.


Tine florile departe de caldura si de razele soarelui

Pentru flori, caldura si razele soarelui nu reprezinta o combinatie buna. Din cauza luminii puternice a soarelui si a caldurii in exces, florile se ofilesc mult mai repede. Daca vrei ca buchetul de flori sa reziste mai mult timp, asigura-te ca il tii intr-un loc mai racoros, ferit de lumina puternica.


Pastreaza florile in vasul potrivit

Locul in care pastrezi buchetul de flori este esential pentru rezistenta florilor. Vaza trebuie sa fie suficient de mare, astfel incat toate florile sa primeasca apa necesara pentru a nu se ofili. Daca vasul este prea mic, florile se vor "lupta" pentru apa si nu vor supravietui toate.


Schimba apa florilor in fiecare zi

Daca apa florilor va fi schimbata in fiecare zi, ele isi vor pastra culoarea si aspectul sanatos o perioada mai lunga de timp. De asemenea, poti adauga nutrienti in apa pentru a le mentine frumoase cat mai mult. In plus, un praf de sare de bucatarie (80 g sare/1 l apa) sau cateva picaturi de otet vor pastra apa proaspata pentru mai mult timp.


Elimina florile moarte

Durata de viata a florilor difera. De aceea, este important sa verifici buchetul cu regularitate si sa indepartezi petalele moarte pentru a le proteja pe cele nealterate. Daca florile din buchet se imputineaza, este bine sa schimbi si vasul in care le tii.


Taie tulpinile la acelasi nivel

Pe langa aspectul placut pe care il ofera buchetului, taiatul tulpinii are si o functie practica. Daca vei taia tulpinile florilor la acelasi nivel, ele vor absorbi mult mai bine apa. Este indicat, ca dupa cateva zile, sa repeti procesul.

Sursa foto: fantom-xp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului