Plante de apartament

#flori de balcon #ingrijire muscate #muscate #flori de apartament #flori

Muscatele, cele mai frumoase flori de balcon! 3 trucuri de care sa tii cont in ingrijrea acestora

Muscatele sunt unele dintre cele mai apreciate flori de apartament. In sezonul cald acestea dau culoare balcoanelor, creand adevarate oaze de relaxare pentru posesorii acestora. Pentru a te bucura insa de un balcon plin de flori divers colorate, trebuie sa tii cont de cateva reguli simple de ingrijire a muscatelor.

Fereste-le de umezeala

Muscatele au nevoie de un sol umed insa ine drenat. Asadar asigura-te ca ghivecele acestora au gauri de scurgere si ca nu le pui apa in exces. De asemenea, este indicat sa optezi pentru un sol cu un drenaj bun, sau il poti amesteca pe cel din gradina cu putin nisip si turba pentru ca apa in exces sa se poata scurge.

Acesta este unul dintre cele mai importante detalii, deoarece excesul de apa duce la putrezirea radacinilor si la moartea plantei.

Tine-le la soare

Muscatele adora soarele si se dezvolta foarte bine in bataia direscta a acestuia. Asadar nu pozitiona aceste flori in locuri umbroase, deaorece adora caldura.

Uda-le de doua ori pe zi

In perioada verii muscatele trebuiesc udate de doua ori pe zi. Udarea se face dimineata devreme inainte de rasaritul soarelui si seara, dupa apus. In restul anului, muscatele se pot uda o singura data pe zi, sau chiar o data la doua-trei zile in timpul iernii.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului