Plante de apartament

#mutere plante in interior #plante de apartament #ingrijire plante

Mutarea in interior a florilor din balcon! Tot ce trebuie sa stii!

Toamna, florile din balon, trebuie aduse in interior pentru a le proteja de temperaturile scazute si de inghet. Procesul nu este insa unul atat de simplu precum pare. Pentru a se adapta usor noilor conditii, plantele au nevoie de ingrijiri speciale.

Pentru multe dintre plante, mutarea in intrior este dificila. Acestea primesc mai putina lumina, chiar daca sunt tinute la fereastra, iar schimbarile bruste de temepratura sau curentii de aer nu sunt pe placul lor. In acelasi timp, nici temperaturilor reci din exterior nu vor rezista. Iata cum poti face trecerea la noul mediu, mai usoara pentru plantele tale.

Examinarea atenta a plantelor

Inainte de a introduce plantele in interior, examineaza-le cu atentie.Verifica frunzele, tulpinile si florile, daca este cazul, pentru a vedea daca sunt afectate de boli ori daunatori. Cele care sunt afectate trebuie sa urmeze un tratament special cu insecticide si trebuie puse separat de celelalte plante oana in momentul in care problema se va rezolva, altfel risti ca bolile si/sau daunatorii sa se raspandeasca rapid la restul plantelor.

Curatarea plantei

Curatarea plantei se face in doua etape. In primul rand, in momentul in care le aduci in interior, plantele de apartement trebuie curatate de frunzele uscate sau ofilite. De asemenea, se vor taia toate ramurile uscate, dar si florile uscate. Apoi, cu ajutorul unei bucate de tifon inmuiata in apa sterge-le frunzele de praf.

Amplasarea plantelor

Amplaseaza plantele in functie de neovile pe care le au astfel: plantele care au nevoie de multa lumina, trebuie asezate la geam, in timp ce restul pot fi asezate si in alte locuri din casa.Totodata, trebuie sa ai grija ca plantele sa nu sufere de schimbari bruste de temperatura sau sa nu stea in curent.

Udare si fertilizare

Udarea plantelor, in timpul iernii, se vaface mai rar sau deloc, in functie de nevoile plantelor. In timp ce unele au nevoie de udari mai rare altele, precum cactusii, nu se vor uda deloc, deoarece au nevoie de o perioada de repaus.

De asemenea, fertilizarile se vor opri in anotimpul rece, reluandu-se in primavara.

Sursa foto: ahbelab.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului