Plante de apartament

#plante #frunze #decor #planta decorativa #planta de cafea #lemne plutitoare

Plante de apartament neobisnuite

Stiai ca exista o planta cu aspect de piatra, care poate fi usor confundata cu obiectele de decor din locuinta ta? Originara din zonele aride ale Africii, Piatra Vie are frunzele sudate pentru a retine mai bine umezeala. Pe langa Piatra Vie, iti sugeram si alte plante de apartament cu un aspect neobisnuit.

Nertera, floarea de coral

Nertera granadensis sau Baca de coral este o planta de apartament cu un aspect inedit, originar din America Centrala, Australia si Noua Zeelanda. Are frunze mici si ovale, de un verde stralucitor si flori albe delicate, care produc fructe de un portocaliu vibrant.

Floarea de coral este rezistenta la conditiile de mediu si se intretine foarte usor. Are insa un aspect atragator, care ii va multumi chiar si pe cei mai pretentiosi gradinari.


Lithops sau Piatra Vie

Piata Vie este o planta originara din Africa, unde se dezvolta in conditii vitrege, la temperaturi ridicate si in lipsa apei. Aceste conditii de mediu si-au pus amprenta asupra acestei plante care a dezvoltat un sistem propriu de protectie: frunzele s-au sudat pentru a retine orice cantitate de umezeala din atmosfera.

Nu sunt plante pretentioase, se uda doar de doua ori pe an si infloresc in luna septembrie. Adesea sunt confundate cu pietrele decorative de apartament.

Tillandsia, planta aeriana

Plantele aeriene nu au nevoie de ghivece sau compost, ele sprijinindu-se pe corali, scoici, lemne plutitoare sau alte tulpini de plante. Nu au nevoie de apa, deoarece isi procura toti nutrientii de care au nevoie din seva plantelor de care se agata, prin frunze.

De-a lungul sezonului, planta isi schimba coloritul frunzelor, ceea ce este o adevarata incantare in orice apartament. In schimb florile delicate rezista doar cateva zile.

Planta de cafea

Coffea arabica este arbustul din ale carui fructe se produce cea mai populara bautura de pe pamant. Acum o poti planta la tine acasa, in ghiveci. Este usor de intretinut, are un aspect placut, cu frunze verzi stralucitoare.

Trebuie insa sa stii ca in apartament infloreste si produce fructe foarte rar. Este insa o planta decorativa ideala pentru locuinta, iar in unele cazuri ajunge la o inaltime de 5 metri.


Sursa foto: davesgarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului