Plante de apartament

#plante #plante de apartament #gradina #plante gradina #plante greu de ucis

Plante greu de ucis

La prima vedere, ai putea crede ca nu exista nicio legatura intre plante, actorul Bruce Willis si filmele de actiune, insa noi am gasit cel putin un lucru comun: unele plante sunt greu de ucis, la fel ca celebrul actor de la Hollywood in pelicula "Die Hard".

Multe plante greu de ucis sunt buruienile, intrucat fac fata cu brio incercarilor tale de a le veni de hac. Dar sunt si plante de apartament sau de gradina deosebit de rezistente, usor de ingrijit, care nu iti cer o atentie deosebita si nu se supara daca pleci de acasa pentru o saptamana si uiti de ele.

Iata cateva plante greu de ucis, ideale pentru un iubitor de plante grabit, cu un program incarcat, ce nu isi permite sa piarda timpul ingrijind florile.

1. Plante greu de ucis: iedera

Iedera este una din acele plante greu de ucis, pe care nici sa vrei nu prea ai cum sa o combati cu una cu doua. Se dezvolta rapid si daca nu o monitorizezi iti poate invada curtea, gradina, gardurile sau zidurile.

Daca, insa, ii organizezi cresterea, poti obtine un aliat imbatabil in incercarea de a avea un spatiu privat, ferit de privirile curioase ale vecinilor.



Foto: imgsrv.gardening.ktsa.com

2. Plante greu de ucis: Scindapsus

Scindapsus este un gen de plante usor de cultivat si foarte rezistente. Pot fi tratate ca plante taratoare sau plante cataratoare. In privinta luminii, este bine a stii ca Scindapsus nu trebuie aplasata direct in lumina soarelui. Planta se uda din belsug de primavara pana toamna, iar iarna udarile se fac doar atunci cand pamantul este uscat.



Foto: cobaplant.com

3. Plante greu de ucis: Sansevieria

Daca ai nevoie de o planta care sa-ti infrumuseteze locuinta fara a cere prea multe in schimb, alege cu incredere Sansevieria. Este o planta greu de ucis, insa pana si ea are un minus: nu ii place apa, asa ca ud-o numai atunci cand pamantul este uscat.



Foto: farm3.staticflickr.com

4. Plante greu de ucis: Chlorophytum

Chlorophytum sau planta-paianjen este greu de ucis si, ca si cum acesta nu ar fi fost un avantaj suficient, mai si purifica aerul din casa.

Nu iti trebuie experienta ca sa ingrijesti aceasta planta. Trebuie doar sa o uzi cam la fiecare 3 zile in timpul sezonului cald si la fiecare 7 zile iarna. Are nevoie de un sol saracacios, dar se dezolta bine si intr-un sol plin de nutrienti.

Vara, incearca sa nu o expui direct la soare. Chlorophytum prefera spatiile umbroase.



Foto: hartsnursery.com.au

5. Plante greu de ucis: Crassula

Crassula sau arborele de jad face parte din acele plante greu de ucis care se intretin usor. Are nevoie de un sol pentru plante de interior, cu mranita de scoarta si nisip de rau. O poti amplasa intr-un spatiu bine luminat, in special langa ferestrele orientate spre est. Nu uda excesiv planta, intrucat vor aparea pete de mucegai la nivelul frunzelor sau al tulpinii.



Foto: upload.wikimedia.org

6. Plante greu de ucis: ficusul

Ficusul este una dintre cele mai comune si indragite plante de apartament, tocmai pentru ca este rezistent si nu are nevoie de conditii speciale de intretinere. Ficusul este mare iubitor de lumina, iar acest lucru se vede la nivelul foliajului. Cu cat are mai multa lumina, cu atat frunzele au un colorit mai intens.

In ceea ce priveste temperatura, este bine sa stii ca ficusul nu suporta nici temperaturile caniculare, nici pe cele foarte mici. Ideal ar fi daca ai putea sa-i asiguri o temperatura constanta de 16-22 grade Celsius.



Foto: about-garden.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului