Plante de apartament

# plante living #plante de apartament #plante

Plante pe care le poti tine in living

Plantele infrumuseteaza orice loc. Verdeata si florile lor parca dau viata incaperilor. Pentru a creste sanatos insa, trebuie sa fii foarte atent in ce incapere le asezi.

 

Plantele se dezvolta sanatos atunci cand sunt pozitionate intr-un mediu optim, cat mai apropiat de habitatul lor natural.

Dar secretul este sa pui plantele pe care le cumperi pentru casa ta in camerele si locurile in care se potrivesc cel mai bine. Astfel te asiguri ca au conditiile necesare pentru a se dezvolta frumos si a arata impecabil mult timp. Toate plantele sunt "fericite" atunci cand se afla intr-un mediu care are conditii cat mai apropiate de cele ale habitatului lor natural.

Iata plantele care se potrivesc cel mai pentru living

Livingul este incaperea in care petrecem foarte mult timp. Pentru aceasta camera este recomandat sa alegi plante carora le place lumina si care sa nu se extinda pe podea. Astfel, pentru living este indicat sa optezi pentru plante inalte.

Ficusul este una dintre cele mai inspirate alegeri in ceea ce priveste plantele pentru living. Aceasta este o planta inalta si nu are nevoie de o ingrijire speciala.

Schefflera, cunoscuta si ca planta umbrela, este o alta varianta buna, dar trebui sa stii ca poate deveni foarte mare daca nu o tunzi cu regularitate.

O alta planta care poate creste masiv, devenind o planta statement in livingul tau este Monstera deliciosa, numita Philodendron cu frunza rupta.

Plantele curgatoare sunt o idee foarte buna pentru living, mai ales daca ai rafturi. Acestea vor da un aspect deosebit livingului tau. Una dintre aceste plante este Lantul inimilor (Ceropegia woodii), care nu necesita foarte multa lumina si are capacitatea de a creste din tavan si pana in podea!

Exista si o varianta de Monstera agatatoare. Se numeste Monstera adansonii si are frunzele gaurite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului