Plante de apartament

# decor elegant #plante artificiale #plante

Plantele artificiale, un mod usor si elegant de a decora casa

Plantele, fie ele naturale sau artificiale, sunt un decor minunat pentru orice camera din locuinta ori birou, spatiu comercial etc., adaugand culoare si textura. In ceea ce priveste plantele artificiale, acestea prezinta mai multe avantaje, respectiv te ajuta sa economisesti bani si, fara sa aiba nevoie de prea multa ingrijire, vor arata intotdeauna bine.

Printre alte avantaje ale plantelor artificiale se mai numara faptul ca nu depind de un anumit sezon pentru plantare, dar si ca pot fi aranjate oricum se doreste, fara teama ca unele soiuri nu se vor potrivi cu altele sau ca razele soarelui nu cad in unghiul potrivit.

Foarte importanta, mai ales in cazul florilor artificiale, este folosirea unui model de ghiveci care sa corespunda estetic locului pe care il infrumuseteaza.

De ce sa alegem plante artificiale

In cazul in care esti proprietarul unui animal care obisnuieste sa roada plante, cele artificiale sunt alegerea perfecta, pentru ca eviti posibila intoxicare/ otravire a patrupedului.

Daca suferi de alergii, plantele artificiale nu prezinta niciun risc in acest sens, poate doar daca nu le cureti regulat de praf.

O persoana care nu se pricepe foarte mult la ingrijirea plantelor sau care este plecata foarte mult timp va aprecia un asemenea obiect.

De asemenea, daca spatiul care urmeaza a fi decorat nu dispune de foarte multa lumina, plantele artificiale reprezinta ideea perfecta.

Ce plante artificiale alegi

Poate cel mai important aspect de care trebuie sa se tina seama in alegerea unor plante artificiale este achizitionarea, pe cat posibil, a unor produse de o calitate foarte buna - cele mai bune falsuri care se gasesc pe piata. In acest sens, exista foarte multi producatori care ofera plante artificiale de care trebuie sa te apropii foarte mult pentru a-ti da seama ca nu sunt naturale. Poti incepe cu una singura si, odata cu trecerea anilor, sa ajungi la o adevarata colectie. Este de mentionat faptul ca exista perioade de reduceri si pentru produsele de design interior, printre care se numara si plantele artificiale.

Un amanunt important in cazul plantelor artificiale este faptul ca ansamblul trebuie sa fie unul cat mai simplu. Specialistii recomanda plante în doar una, maximum doua culori si verdeata din belsug.

Nu in ultimul rand, o planta artificiala trebuie sa completeze sau sa accentueze locul in care este amplasata. Deci, inainte de a face achizitia, specialistii recomanda sa se analizeze cu atentie motivul pentru care se apeleaza la un astfel de decor, de exemplu, pentru a umple un spatiu nefiresc de gol sau pentru a aduce o pata de culoare.

Ghiveciul, un element cheie

In ceea ce priveste ghivecele folosite, acestea pot fi din materiale diverse, precum sticla, ceramica si metalul, dar si ratanul, de dimensiuni adecvate si in culori care sa puna in valoare paleta cromatica generala. Niciodata nu se vor folosi ghivece din materiale precum plasticul, care ar accentua, de fapt, ideea de fals. Ghiveciul aduce eleganta si stil plantelor artificiale si le ajuta sa fie puse in cea mai buna lumina.

Iar pentru un aspect si mai realist, designerii recomanda ca ghivecele sa fie umplute chiar cu pamant de flori, precum si cu accesorii care se folosesc la plantele naturale, precum nisip si pietre care ajuta la mentinerea umiditatii solului.

Mentinerea curateniei plantelor artificiale

Este, de fapt, singurul efort care trebuie facut in ceea ce le priveste. Sunt artificiale, motiv pentru care trebuie sa arate extrem de bine. Astfel de plante vor acumula praf, deci trebuie aspirate regulat. In functie de instructiunile de folosire, aici avandu-se in vedere materialele din care sunt realizate, unele pot fi spalate cu dusul sau curatate cu substante speciale.

Desi specialistii recomanda plantele naturale pentru interior, atat pentru componenta estetica, dar si pentru capacitatea de a purifica aerul, florile artificiale au inceput sa devina din ce in ce mai populare si sunt o alegere excelenta pentru cei care nu reusesc sa se descurce cu cele vii.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului