Plante de apartament

#ingrijire plante # plante exotice #plante de apartament #sezonul rece # ingrijire plante exotice

Plantele exotice si ingrijirea adecvata in sezonul rece

Plantele exotice sunt unele dintre cele mai frumoase decoratiuni naturale pentru casa, dar sunt mult mai pretentioase si au nevoie de o ingrijire mult mai atenta, mai ales in sezonul rece. Originare din regiuni climatice calduroase, cu un grad crescut de umiditate, plantele exotice pot intampina o multime de probleme iarna, iar daca nu te straduiesti sa le oferi cele mai bune conditii, este posibil sa se imbolnaveasca.

Daca esti la inceput de drum in ceea ce priveste ingrijirea plantelor exotice de apartament, avem pentru tine cele mai bune sfaturi, care te vor ajuta sa treci cu bine peste aceasta perioada a anului.

Asigura-le umiditatea de care au nevoie

Poate ca tu nu iti dai seama, insa iarna, aerul din locuinta poate fi foarte uscat, din cauza caloriferelor sau a altor surse de incalzire. Pentru plantele exotice, aerul uscat nu este deloc benefic, astfel ca este posibil sa observi ca varfurile frunzelor se usuca sau ca frunzele incep sa se incovoaie si sa aiba un aspect ofilit.

In acest caz, este nevoie sa le asiguri un plus de umiditate. In lipsa unui umidificator, poti incerca cel mai simplu truc: asaza un vas cu apa langa planta. Pe masura ce apa se evapora, ea va fi absorbita de frunze.

Ofera-le mai multa lumina

In sezonul rece, plantele exotice de apartament au nevoie de mai multa lumina, mai ales ca razele soarelui nu mai incalzesc atat de tare, iar orele cu lumina naturala sunt mai putine. Prin urmare, este indicat sa asezi plantele tropicale mai aproape de fereastra. Daca nu ai suficient spatiu, poti apela la lampile cu lumina fluorescenta.

Lasa-le sa hiberneze

Cand iti cumperi plante exotice de apartament, este bine sa stii care sunt conditiile ideale pentru ele. De exemplu, unele plante tropicale, prntre care se numara si orhideea, tec printr-o perioada de hibernare iarna, in care nu cresc. Din acest motiv, necesita amplasarea intr-un spatiu slab luminat si udari rare, doar atunci cand solul este complet uscat.

Alte plante exotice, cum este amaryllis, infloresc iarna, in preajma sarbatorilor, deci au nevoie de udari mai dese si de lumina mai multa.

Transplanteaza-le

Iarna este momentul propice pentru transplantarea plantelor exotice. Deoarece multe dintre ele intra intr-o etapa de stagnare, in care nu se mai dezvolta, stresul pe care il vor suporta la transplantare va fi mult mai mic decat in toiul verii, cand trecerea de la un sol la altul poate reprezenta un soc puternic pentru radacini.

Sursa foto: thebalconygardening.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului