Plante de apartament

#metoda sforii #udare plante #plante de apartament #plante #calatorii #concediu #vacante

Pleci in concediu? Salveaza-ti florile de la ofilire cu metoda sforii

S-a dat liber la calatorii si multe persoane se pregatesc deja de calatorii. Insa, dupa o saptamana sau chiar dou lipsa, plantele tale pot avea de suferit.

Pentru a preveni ofilirea acestora, poti apela cu incredere la un truc care le va asigura necesarul zilnic de apa si va preveni ofilirea acestora. Cu ajutorul metodei sforii te vei asigura ca plantele tale vor fi la fel de verzi si vesele chiar si dupa o perioada mai lunga de concediu. Iata cum functioneaza!

Metoda sforii

Metoda sforii consta in introducerea unei sfori in pamantul in care este plantata floarea si scoaterea unui capat al acesteia prin gaurile din josul ghiveciului. Adauga apoi ghiveciul intr-un alt vas, plin cu apa si asigura-te ca sfoara este suficient de lunga pentru a ajunge pana la baza acestui. Astfel, prin intermediul sforii, planta isi va trage atata apa cat are neoie pentru a supravietui cat tu esti plecat in vacanta. Aceasta varianta functioneaza insa numai in cazul ghivecelor mici, pentru care gasesti suporturi incapatoare in care sa le pozitionezi.

In cazul ghivecelor mari, trebuie sa schimbi putin tactica. Adauga sfori mai groase in ghivece, insa fara a le scoate prim partea de jos. Pune-le la baza florilor, acoperite cu putin pamant. Langa ghiveci, pune un bidon cu apa in care sa adaugi celalalt capat al sforilor. Ai grija ca acesta sa ajunga pana la baza bidonului, iar bidonul sa nu fie pasat la un nivel mai jos fata de ghiveci.

Aceasta metoda le va asigura palntelor tale umiditatea de care au nevoie de la cateva zile pana la doua saptamani, in functie de dimensiunea vasului cu apa.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului