Plante de apartament

#ingrijire plante #insecticid #pamant de flori #produse ingrijire plante #ingrasamant flori

Produse necesare pentru ingrijirea plantelor

Ingrijirea plantelor este un proces continuu, care implica o gama larga de produse si unelte. Produsele de baza se gasesc usor in magazinele de specialitate. Consulta personalul specializat pentru a primi cele mai bune sfaturi cu privire la produsele comercializate pentru gradinarit.

Iata cele mai comune produse necesare pentru ingrijirea plantelor:
 

Pamant pentru flori


Pamantul pentru flori este unul dintre cele mai uzuale produse de ingrijire a plantelor. Atunci cand nu ai de unde sa faci rost de pamant de calitate gasesti in toate magazinele de specialitate pamant pentru flori. Acesta ajuta la formarea si cresterea radacinilor, fertilizeaza si alimenteaza plantele cu nutrienti si microelemente. Un pachet de pamant universal (5-10 litri) costa in jur de 14 lei.
 

Spray impotriva insectelor


O modalitate simpla de a scapa de insectele daunatoare este sa folosesti un spray universal impotriva insectelor care ataca plantele. Un astfel de produs elimina afidele, gandacii si celelalte insecte care se hranesc cu seva plantelor si le distrug. Produsul se aplica o singura data sau, in cazurile mai grave, se repeta aplicarea dupa cel putin 10 zile. Un spray impotriva insectelor costa in jur de 40 lei.
 

Ingrasamant lichid pentru plante


Plantele pot avea nevoie de ingrasamant cand nu beneficiaza de toate substantele nutritive din sol, iar un ingrasamant universal este o modalitate simpla de a rezolva aceasta problema. Substanta se poate folosi la cele mai multe tipuri de plante, este ieftina si usor de gasit in magazine. O sticla de jumatate de litru cu ingrasamant lichid pentru plante costa aproximativ 30 lei.
 

Hrana pentru flori taiate


Cand ai o gradina cu flori, una dintre cele mai mari bucurii este sa folosesti aceste flori in aranjamente florale, in vaza. Cum florile taiate nu rezista prea mult, poti prelungi viata acestora folosind hrana speciala. Produsul contine nutrienti care ajuta florile taiate sa se mentina proaspete mai mult timp in vaza. O punga cu hrana pentru flori taiate costa in jur de 6 lei.
 

Plasa de sustinere pentru plante


Una dintre modalitatile de a proteja plantele de pasari este sa intinzi o plasa de sustinere. In acest fel, pasarile nu se vor putea hrani cu fructele plantelor din gradina ta. O plasa de sustinere pentru plante este un produs accesibil, la 13 lei.
 

Manusi pentru lucrul in gradina


Pentru gradinarit este recomandat sa ai doua perechi de manusi care sa-ti protejeze mainile. Astfel de manusi sunt fabricate dintr-un material impermeabil, cu suprafata anti-alunecare. O pereche de manusi pentru gradina costa in jur de 25 lei.
 

Aparat pentru stropit


Un aparat pentru stropit iti permite sa distribui usor lichidele, pe o suprafata mare. Un astfel de aparat include un piston, duza reglabila, rezervor, curele si maner pentru a putea fi manevrat cu minimum de efort. Pompa poate fi purtata in spate si este usor de folosit.
 

Sapaliga


Sapaliga este o unealta de gradinarit care nu trebuie sa lipseasca. Cu ajutorul acesteia se sapa solul, se pliveste sau se cultiva plantele din gradina. Variantele moderne de sapaliga contin doua capete, una plina, alta sub forma de furculita, astfel incat sa poata fi realizata orice sarcina in gradina. O sapaliga costa in jur de 60 lei.

Sursa foto: winebarrelgardens.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului