Plante de apartament

#plante interior #plante de apartament #amaryllis

Specii superbe de Amaryllis pentru casa ta

Una dintre cele mai deosebite plante care iti infrumuseteaza casa de sarbatori , Amaryllis este disponibila intr-o multime de variante, una mai spectaculoasa decat cealalta. Tu stii care sunt speciile superbe de Amaryllis? Descopera-le in continuare!

 

Amaryllis Monaco


Daca iubesti florile rosii, atat de potrivite de Craciun, poti opta pentru varianta Monaco a plantei Amaryllis. In comparatie cu alte specii, cum este Benfica, Monaco are flori rosu intens, de foc. De retinut ar fi ca planta are nevoie de multa lumina si ca pamantul ei trebuie sa fie uscat inainte de a o uda din nou. Amaryllis Monaco poate atinge o inaltime de circa 70 cm.
 

Amaryllis Samba


O alta alegere spectaculoasa este Amaryllis Samba. Florile sale sunt un amestec de rosu si alb si pot atinge chiar si o dimensiune de 15 cm, pe diagonala. Atunci cand este cultivata in interiorul casei, Amaryllis Samba are nevoie de lumina puternica. In cazul in care are parte de toate conditiile, poate creste pana la circa 60 cm.
 

Amaryllis Fantasy


Imbinand, de asemenea, nuante de rosu si alb, specia Fantasy este o alta alegere spectaculoasa pentru amenajarea casei in perioada sarbatorilor de iarna. Amaryllis Fantasy este cu atat mai deosebita, cu cat nicio floare nu seamana cu celalalta! Mai precis, a doua inflorire iti va produce, cu siguranta, surprize placute. Plaseaza varianta Fantasy intr-un spatiu bine luminat al casei si asigura-te ca nu o uzi decat dupa ce pamantul sau s-a uscat.
 

Amaryllis Temptation


Specia Temptation ar putea castiga oricand premiul pentru planta cu cele mai spectaculoase flori. Acestea sunt albe, cu centrul rosu, si amintesc de forma florilor de narcisa. Pentru a te bucura de florile de Amaryllis Temptation de sarbatori, dar si in restul anului, ofera-i multa lumina si apa, moderat. Specia Temptation poate atinge o inaltime de circa 75 cm.
 

Amaryllis Popov


Cu un model spectaculos, florile de Amaryllis Popov nu au cum sa nu atraga atentia: combinatia de pete rosii si albe este inedita si creeaza o planta cu un aspect incredibil. Intocmai precum celelalte specii de Amaryllis, Popov necesita multa lumina. Atinge o inaltime de circa 75 cm.
 

Amaryllis Benfica


Benfica este o varianta de Amaryllis cu flori purpurii, elegante, chiar si de 20 cm. Dat fiind aspectul sau deosebit, cu flori ce amintesc de textura catifelei, nu ar strica sa o plasezi cat mai la vedere. Nu uita, insa, sa tii cont de necesarul sau de lumina. Referitor la dimensiunile plantei, aceasta poate atinge inaltimea de aproape 1 m!
 

Amaryllis Red Nymph


O alta specie cu flori in totalitate rosii, Red Nymph propune nuante care variaza de la roz inchis la purpuriu aprins. Aceasta varianta de Amaryllis este cu atat mai indragita, cu cat aminteste de gingasia trandafirilor, atat prin forma, cat si prin culoare si textura. Plaseaz-o in lumina intensa si bucura-te de florile care pot avea dimensiuni chiar si de 20 cm!
 

Amaryllis Nymph


Spre deosebire de Red Nymph, aceasta specie de Amaryllis are flori mari, albe, cu dungi rozalii. Si daca Red Nymph duce cu gandul la trandafiri, Nymph este similara bujorilor. Poate atinge o inaltime de circa 75 cm.

Sursa foto: whiteflowerfarm.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare