Plante de apartament

#romani #flori #pandemie #studiu

STUDIU! In pandemie, tot mai multi romani au cumparat flori fara motiv

Aproape jumatate dintre romanii care au trimis flori celor dragi de la debutul pandemiei au facut-o cu ocazia diverselor aniversari, arata datele Floria.ro, cea mai mare florarie online din Romania. Cele mai daruite flori au fost trandafirii – pe tot parcursul anului, cu precadere in lunile de toamna si primavara, lalelele – din ianuarie si pana in martie, hortensia si orhideele – in perioada verii.

 

Potrivit unui sondaj recent*, 60% dintre romani au comandat online la fel de multe flori sau chiar mai multe decat de obicei in perioada pandemiei. 51% au comandat flori pentru cei dragi, 12% pentru acasa, iar 49% au comandat in aceasta perioada flori pentru mame, mai arata datele sondajului Floria.ro. Aproape jumatate dintre cei care au participat la acest sondaj au declarat ca vor comanda flori online si in 2021.

Aceleasi date arata ca romanii au preferat trandafirii rosii, dar si lalelele, iar comenzile inregistrate de Floria.ro confirma acest lucru. Astfel, in luna martie 2020, cele mai comandate flori au fost lalelele si zambilele, iar in luna aprilie li s-au alaturat freziile. Din luna mai au reintrat in scena trandafirii, care au fost vedete, iar lunile de vara au fost marcate de buchete de flori care au inclus orhidee, hortensii, lalele si lavanda.

Toamna a mentinut trandafirii in topul preferintelor celor care au comandat flori de pe Floria.ro, insa acesta a fost completat de alstroemeria, gerbera si crizanteme. Luna decembrie a fost marcata de culorile sezonului, craciunitele fiind vedete incontestabile, alaturi de aranjamente care au inclus lisianthus, bumbac, eucalipt si crengute de brad.

„La nivelul intregului an, trandafirii si lalelele au fost de departe cele mai comandate flori, in buchete sau in combinatii diferite. Cele mai multe comenzi au fost facute pentru aniversari (49%), inclusiv pentru onomastici, cum au fost Floriile si Sfanta Maria, dar si pentru Paste si Craciun, care au fost marcate de contextul distantarii sociale”, a explicat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Cand si de ce se trimit flori

Anul care a trecut a adus si motive noi pentru a trimite flori online celor dragi. De exemplu, aproape 25% dintre cei care au comandat flori online pe Floria.ro nu au vrut sa marcheze un moment anume, ci pur si simplu sa trimita un gand bun. 19% au fost declaratii de dragoste, unele venite din strainatate – SUA, Spania, Italia fiind in topul tarilor de unde s-au comandat flori -, iar 8% au trimis flori in semn de multumesc.  

„Remarcam ca tendintele se mentin si in acest an, cand romanii continua sa transmita ganduri bune chiar si fara o ocazie anume. Astfel, dupa ce, in lunile februarie – martie cele mai multe comenzi s-au indreptat traditional catre persoane dragi – sotii, iubite, mame, prietene apropiate, colege -, spre finalul lunii martie au revenit comenzile trimise in semn de multumire sau pur si simplu de apreciere” -adauga Marina Popescu.

Putem deduce aceasta tendinta si din specificul comenzii: in februarie au dominat comenzile pentru trandafiri, in special rosii, iar in martie florile de primavara –lalele, zambile, frezii –au fost vedetele zilelor de 1 si 8 martie. Dupa jumatatea lunii, au revenit comenzile de buchete mixe, din colectia de primavara, care combina aceste “flori vedeta” si le plaseaza alaturi de alte flori de sezon, precum lisianthus, alstroemeria, ranunculus.

„Multe dintre buchete sunt comandate pentru a infrumuseta propria locuinta, tendinta care a crescut mult pe fondul muncii remote insitituita de la debutul pandemiei”, a mai precizat Marina Popescu.

Colectia de primavara a Floria.ro contine 20 de buchete, dominate cromatic de roz, verde si galben, iar buchetele pot fi comandate pe: floria.ro.

*Sondajul Floria.ro a fost realizat online, in perioada 30 ianuarie – 4 februarie 2020. Au participat 305 persoane, 95% femei, din mediul urban si rural, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului