Plante de apartament

#plante de apartament #plante ornamentale #ierburi ornamentale

Top 7 ierburi ornamentale

Ierburile ornamentale pot reprezenta una dintre cele mai atragatoare solutii pentru o gradina frumoasa si usor de ingrijit. Daca nu stii care ar putea fi alegerile ideale pentru gradina ta, descopera, in continuare, sapte ierburi ornamentale cu ajutorul carora sa iti imbogatesti spatiul verde!



1. Calamagrostis Karl Foerster

O specie de Calamagrostis, aceasta este una dintre cele mai placute ierburi ornamentale datorita culorilor sale care ofera un amestec de verde, roz si, in cele din urma, rosu, in zilele reci de toamna. Calamagrostis Karl Foerster poate atinge o inaltime de circa 1, 8 m , se dezvolta armonios pe suprafete bine luminate sau in penumbra si necesita un sol umed, bogat in humus .


2. Trestia de China

Trestia de China sau Pennisetum alopecuroides Hameln este o alta planta ornamentala cu o forma deosebita ce isi poate gasi cu usurinta locul in gradina ta. Tulpinile sale se leagana delicat in bataia vantului atat timp cat sunt plasate in lumina puternica si beneficiaza de un sol bine drenat. Trestia de China atinge o inaltime de circa 40-60 cm, are flori maronii si ofera o priveliste deosebita in lunile de vara, dar si toamna.


3. Miscanthus sinensis Strictus

O planta ierboasa, ce impleteste nuante de verde si galben, Miscanthus sinensis Strictus iti va infrumuseta gradina de vara pana in luna iulie. Poate atinge o inaltime de 2 m, are nevoie de soare si de un sol umed, desi se poate adapta la cele mai diverse tipuri de pamant. Pentru a o folosi la potentialul sau maxim, o poti plasa langa garduri, pentru a delimita anumite zone din gradina, in diverse aranjamente sau in apropierea unui helesteu sau a unui mic lac.


4. Helictotrichon sempervirens

Cu o culoare gri-albastruie, aceasta planta ierboasa iti va decora gradina fara a o acapara in totalitate. Helictotrichon sempervirens necesita plasarea intr-o zona cu lumina puternica si un sol bine drenat. Rezista la temperaturi scazute, insa nu tolereaza umiditatea crescuta - in cazul in care pamantul nu este drenat corespunzator, radacinile acesteia risca sa putrezeasca.


5. Spartina pectinata

Spre deosebire de celelalte tipuri de ierburi ornamentale, Spartina pectinata se simte excelent in soluri umede. Drept urmare, poate fi plasata in apropierea unei surse de apa de tipul unui helesteu sau chiar a unui izvor. Spartina pectinata are nevoie de multa lumina si poate atinge chiar si o inaltime de peste 2 m.


6. Panicum virgatum

Panicum virgatum este o alta planta ornamentala ierboasa superba, cu tulpini delicate care se evidentiaza catre finele verii si toamna. Anumite specii de Panicum virgatum pot infrumuseta gradina si cu frunze gri-albastre pe timp de vara ce se transforma intr-unele aurii si chiar rosiatice toamna - una dintre acestea este Dallas Blues. Panicum virgatum se va dezvolta armonios in lumina puternica si sol umed.


7. Hakonechloa macra Aureola

Nu in ultimul rand, Hakonechloa macra Aureola se diferentiaza de celelalte ierburi ornamentale printr-un aspect inedit. Densa si joasa, aceasta planta reprezinta o adevarata incantare vizuala si datorita frunzisului sau auriu. Hakonechloa macra Aureola se dezvolta armonios in lumina puternica, dar si in penumbra. Are nevoie, de asemenea, de un sol bine drenat.

Sursa foto: dutchbulbs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului