Plante de apartament

#Helleborus orientalis #Spanzul #trandafirul Craciunului #Trandafirul iernii #plante iarna #plante gradina #plante apartament

Trandafirul iernii, planta care anima gradina in sezonul rece

Trandafirul iernii sau Trandafirul Craciunului, Spanzul este o planta cu flori foarte indragita de gradinari mai ales datorita faptului ca sfideaza frigul iernii si face flori chiar si atunci cand e zapada.

Obisnuita cu temperaturi reduse, planta infloreste din decembrie pana in martie, astfel ca e un motiv perfect pentru a o include in gradina ta. Are de obicei flori albe cu mijlocul verde, insa exista o varietate de soiuri, unele lila, altele galbene sau chiar ciclam. Cea mai apreciata specie pentru rol decorativ este Helleborus orientalis.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Majoritatea acestor specii sunt vesnic verzi. Cel mai bine este sa le asezi sub sub copacii cu frunze cazatoare. Aceasta pozitie le avantajeaza intrucat le asigura umbra pe timpul verii, dar suficienta lumina iarna.

Se poate cultiva si in casa

Pentru a se dezvolta bine, Spanzul are nevoie de un sol calcaros. Plantei ii place sa creasca in grupuri, asadar trebuie sa o plantezi aproximativ 15 centimetri una de cealalta.


Sursa foto: gipsyexperia.wordpress.com

Trandafirul iernii este in primul rand o planta de gradina, dar poate fi crescut si ca planta de interior. Are nevoie de un ghiveci mare, care trebuie asezat intr-un loc racoros, dar totusi luminos. Pe timpul verii, evita sa tii Spanzul pe un pervez scaldat de raze puternice de soare.

Planta se uda constant, iar pamantul trebuie fertilizat pentru a-i spori sansele de inflorire.

Mai exista o varianta de a te bucura de florile de Spanz: le poti taia si aduce in casa. Pentru a rezista mult, dupa ce le-ai taiat, scufunda-le rapid in apa fierbinte inainte de a le pune in vaza, in apa rece.

Planta miraculoasa


Sursa foto: northcoastgardening.com

 Spanzul este considerat o planta miraculoasa, intrucat trateaza o multime de afectiuni. Trandafirul Craciunului era folosit de bunicii nostri in tratarea psihozelor, a diareei si a hemoroizilor. Mai este folosit si in tratamentul insuficientei cardiace, precum si pentru rolul diuretic pe care il are. Spanzul a dat rezultate foarte bune in cazurile de reumatism, sciatica si migrene. Mai nou, specialistii au descoperit ca Spanzul poate trata cazuri de cancer al sistemului sangvin si limfatic.

Sursa foto: blog.goo.ne.jp

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului