Plante de apartament

# trucuri pastrare flori in vaza #flori proaspete #flori in vaza

Trucuri pentru a avea cat mai mult timp flori proaspete in vaza. Cum le ingrijesti

Atunci cand primesti un uchet de flori iti doresti sa reziste cat mai mult. Dar, din pacate, dupa cateva zile se vestejeste. Felul in care sunt ingrijite florile este esential pentru a-l pastra frumos cat mai mult timp. Pentru asta exista cateva trucuri simple de care trebuie sa tii cont daca vrei sa ai mereu flori proaspete in vaza.

Trucuri care te ajuta sa ai flori proaspete in vaza mai mult timp

- Prima data trebuie sa le scoti de ambalaj. Este foarte important ca vasul in care vor fi asezate florile sa fie curat. Acesta trebuie sa fie spalat foarte bine cu apa calda si detergent pentru a inlatura bacteriile si particulele de praf.

- Inainte de a le pune in vas, improspateaza taietura tijei, indepartand 2 cm din ea. Taie cat mai oblic, pentru a mari suprafata de absorbtie a apei.

- Taierea coditelor se face sub jet de apa. Unul din motivele pentru care florile se ofilesc mai repede este contactul cu aerul. Pentru a evita ca asta să se întâmple, taie cozile florilor atunci când sunt scufundate în apă sau ținandu-le sub un jet de apa.

- Frunzele nu trebuie sa stea in apa. Acestea sunt purtatoare de bacterii si asta face ca florile sa se ofileasca mult mai repede. De aceea, este bine sa indepartezi frunzele din partea inferioara a tulpinii. si poti pune mai putina apa in vas, cu mentiunea ca florile trebuie sa fie verificate mai des pentru a nu ramane fara apa.

- Apa se schimba o data la doua zile. In acest fel se evita perpetuarea bacteriilor, iar florile se pot hidrata corect. Si nu uita ca este recomandat ca tulpina sa fie taiat din nou.

- Daca florile incep sa dea semne de ofilire, aplica- le un tratament de inviorare inainte de a le pune in vas. Scufunda-le in apa rece cel putin o ora, apoi mai taie-le din codite.

Cum ingrijesti florile sensibile pentru a tine cat mai mult

Exista cateva tipuri de flori care au nevoie de ingrijire mai speciala. Printre acestea se afla lalelele, care trebuie sa stea la un nivel de apa in vas de aproximativ 5 cm pentru a impiedica fortarea infloririi acestora.

Lisianthusul sau Eustoma au nevoie de o ingrijire atenta, caci bobocii neinfloriti au tendinta de a se culca. Pentru a opri acest lucru, se va schimba apa de 2 ori pe zi si se va pune o jumatate de aspirina in vas.

Crinul este o floare care are nevoie de foarte multa apa. Din acest motiv iti recomand ca o data pe zi sa adaugi cate o cana de apa in vasul in care sunt pusi crinii.

Gerbera are nevoie sa stea in aproximativ 5-6 cm de apa intrucat tija florilor putrezeste foarte repede si in fiecare zi va fi taiata.

Florile cu tije lemnoase (trandafir, liliac, crizantemă) se zdrobesc la baza pe o lungime de 5-6 cm, se oparesc coditele in apa clocotita si apoi se pun in cada, sub apa rece, si se lasa intre 30-60 de minute.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului