Plante de apartament

#orhidee #ingrijire orhidee #cum ingrijesti # plantare orhidee

Vrei ca orhideele sa infloreasca an de an? Iata cum trebuie sa le ingrijesti!

Orhideea este o planta foarte rezistenta si usor de cultivat, care se adapteaza oricarui climat, asadar nimic nu te impiedica sa ai si tu in gradina sau in casa aceste flori minunate. Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de ele inflorite luni de zile:

E mai simplu decat pare

Orhideele sunt adesea cumparate ca o alternativa de lunga durata pentru flori taiate si care sunt aruncate in momentul in care s-au ofilit. Insa in cazul orhideelor la ghiveci nu trebuie sa faci asta, ci daca le ingrijesti corect ele vor inflori si in anii care vor urma.

Foto:www.fanpop.com

Lumina. Mai intai de toate trebuie sa stii ca planta, originara din regiunile tropicale, iubeste mult soarele, astfel ca trebuie sa sa ii asiguri un loc la lumina, insa de preferat nu in bataia directa a razelor soarelui. Aseaz-o, asadar, pe un pervaz de fereastra orientata spre nord sau spre est si, ferindu-i in acelasi timp frunzele de caldura puternica pentru a nu se usca. In aer liber, le poti creste fie intr-o sera, fie pe o veranda acoperita.

Apa. Regula de aur in ingrijirea orhideelor este sa lasi pamantul sa se usuce intr o udare si alta, pentru a da posibilitatea radacinilor sa respire. Cam la o saptamana este intervalul ideal pentru a uda aceasta planta. Ai grija ca apa sa fie la temperatura camerei. Pentru ca planta are nevoie de multa umiditate, este indicat sa pulverizezi apa pe frunzele ei cat mai des.

Foto:setialahsayang.com

Trei operatii esentiale

Fertilizarea. La fel de importanta ca si udarea este si fertilizarea. Orhideele trebuie sa primeasca ingrasamant odata pe luna. In comert, exista fertilizatori speciali pentru orhidee.

Tunderea. Daca doresti sa separi bulbii pentru a obtine mai multe flori, este nevoie de un compost special, pe care este cel mai bine este sa il cumperi dintr-un magazin specializat. Tot pentru a prelungi perioada de inflorire, taie tija la al patrulea nod. Acest lucru insa suprasolicita planta. Cel mai bine este sa se ia in considerare inaltimea plantei si sa se scurteze tija florala la jumatate din inaltimea ei.

Schimbarea ghiveciului. E bine sa pastrezi planta in ghiveciul in care ai cumparat-o, insa, dupa ce florile s-au scuturat, daca observi multe radacini aeriene, e semn ca trebuie sa ii schimbi ghiveciul, insa alege unul cu orificii laterale. Se gasesc in magazinele specializate.

Foto: ipola.ru
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului