Plante de apartament

# vremea se raceste brusc # racire vreme #vremea #plante de apartament

Vremea se raceste brusc! Cand trebuie sa bagi plantele in casa, la adapost, si cum faci acest lucru in mod corect

Incepand cu aceasta saptamana temperaturile vor scadea brusc. Doar in Capitala minimele vor ajunge la 4-5 grade, iar maximele vor scadea si pana la 15 grade. In restul tarii, temperaturile vor scadea si mai mult. In aceste conditii plantele sensibile pot avea de suferit. Este indicat sa le bagi deja in casa, cel putin pe cele mai sensibile dintre acestea.

 

Inainte de a face acest pas, este important sa cunosti cativa pasi esentiali pe care sa-I urmezi daca vrei ca plantele sa nu aiba de suferit pana la primavara.

Verifica plantele de daunatori

Chiar daca stai la bloc si ai tinut plantele pe balcon acestea pot fi atacate de daunatori precum musculita alba, diverse tipuri de paduchi, etc. Prin urmare, inainte de a le baga in casa verifica-le foarte bine. Daca observi plante afectate este indicat sa le tii la distant ade restul plantelor si sa le stropesti impotriva daunatorilor. Daca ai mai mult de o planta afectata, este indicat sa le tii intr-o camera separata de restul.

Schimba-le ghiveciul

Odata cu mutarea plantelor in interior poti schimba ghiveciul plantelor, mai ales daca acesta a devenit neincapator. Alege un ghiveci bun, de preferat din ceramica si asigura-te ca are gauri de drenaj. Cumpara pamant special pentru florile pe care le detii si transplanteaza-le in noul ghiveci. Pozitioneaza-le apoi la geam unde au parte de suficienta lumina.

Tine cont de cerintele plantelor

Cand muti plantele in interior tine cont ce cerintele acestora de mediu. Pozitioneaza plantele care au nevoie de multa lumina la geam. Restul plantelor pot fi depozitate intr-o incapere mai luminoasa, pe diverse piese de mobilier.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului