Plante de gradina

#arbusti parfumati #glicina #liliac #gradina #arbusti #iasomie

3 arbusti parfumati ce vor infrumuseta orice gradina

In orice gradina trebuie sa existe cel putin un arbust ornamental, parfumat, care sa faca serile sau diminetile petrecute in curte mai placute. Iata trei arbusti cu flori superbe ce ar trebui sa se regaseasa in fiecare curte.

Iasomie

Iasomia are un parfum placut, delicat, cu note dulci. Aceasta planta cu flori felicate, in nuante de alb, infrumuseteaza si parfumeaza rapid orice gradina. Florile acesteia se deschid seara, dupa apusul soarelui parfumand delicat aerul din jur.

Acest arbust nu are nevoie de ingrijiri speciale. Se adapteaza usor atat unui loc insorit cat si unui loc umbros. Aceasta planta este rezistenta la boli si daunatori si are nevoie de udari doar in perioadele secetoase.

Glicina

Cunoscuta si ca Wisteria, Glicina are flori superbe colorate in nuante de alb, galben, roz sau mov.

Florile, dispuse sub forma de ciorchini emana un parfum discret, incantator. Acest arbust catarator infrumuseteaza rapid orice curte sau gradina. Poate fi plantat langa casa, pentru a permite ramurilor sa se intinda pe aceasta.

Glicina este un arbust rezistent, ce traieste pana la 20 de ani daca este ingrijit. Arbustul are nevoie de udari doar in perioadele secetoase de vara. Udarile trebuie efectuate insa seara, dupa apusul soarelui. Pentru a-i spori inflorirea, arbustul are nevoie de tunderi anuale. Acestea pot fi efectuate fie toamna, tarziu, dupa ce si-a pierdut ultimele frunze, insa inainte de venirea inghetului, fie primavara devreme, inainte de aparitia primilor muguri.

Liliac

Liliacul ne imbie cu florile sale frumos parfumate dar si frumos colorate. Desi cea mai intalnita nuanta de este cea de mov, florile liliacului pot avea culori diferite, de la mov inchis, pana la roz, galben si alb. Liliacul infloreste la inceputul lunii mai si dureaza pana in iunie.

Liliacul poate fi plantat primavara, in lunile aprilie-mai, intr-un loc insorit al gradinii. In prima luna de la plantare, liliacul are nevoie de doua udari pe saptamana, apoi de o singura udare pe saptaman.

Surse foto: maxpixel.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului