Plante de gradina

#micsunele # gradina toamna #panselute #flori #nu-ma-uita #plantare flori

3 flori superbe pentru gradina de toamna! Trebuie sa le plantezi pana la finalul lui iunie

Daca iti doresti sa ai o gradina plina culoare si in toamna, trebuie sa plantezi inca de acum flori in diverse culori. Alege flori viu colorate pentru un design de exceptie. Printre cele mai frumoase si usor de ingrijit flori, pentru gradina de toamna, se numara panselutele, nu-ma-uita si micsunelele.

Panselute

Sursa foto: pexeles.com

Panselutele, unele dintre cele mai intalnite flori din gradina, sunt flori salbatice de origine europeana. Florile acestora sunt mici, insa viu colorate. Nuantele acestora variaza de la alb, roz, galbe, albastru si pana la mov intens.

Panselutele pot fi plantate cu succes atat in gradina cat si in ghiveci. Se adapteaza perfect oricarui mesiu, insa trebuie sa stii ca prefera solurile acide sau neutre si zonele umbroase. Sunt rezistenta la frig, asadar te vei putea bucura de frumusetea lor pana la venirea inghetului.

Nu-ma-uita

Sursa foto: pexeles.com

Floarile de nu-ma-uita sunt extrem de indragite in intreaga lume. Desi cele mai cunoscute sunt cele de culoare albastra, aceste flori pot fi intalnite is in nuante de roz sau alb. Le poti planta direct din seminte pe care le gasesti in magazinele de specialitate, si pot fi crescute cu succes si la bloc, intr-un ghiveci.

Pentru a te bucura de fruusetea acestora incepand din luna august si pana toamna tarziu, poti planta florile pana la finalul lunii iunie. Tine cont insa ca acestea prefera zonele semiumbrite.

Micsunele

Sursa foto: mygardenlife.com

Micsunelele sunt alte plante indragite de multe persoane. Acestea nu numai ca au flori frumoase, viu colorate, insa sunt si parfumate. Nuantele florilor variaza de la alb, roz, galben si pana la fuchsia.

Miscunelele se planteaza direct din seminte. Te poti bucura de frumusetea acestora intreaga toamna daca le plantezi in gradina pana la finalul lunii iunie. Aceste plante prefera locurile insorite din gradina si solurile usor nisipoase. Desi nu sunt greu de ingrijit, in perioadele secetoase acestea au nevoie de udari constante.

Sursa foto principala: pxhere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare