Plante de gradina

#plante de gradina #plante medicinale #flori #echinaceea #lavanda #galbenele

3 plante medicinale pe care trebuie sa le cresti in gradina

Nu numai ca sunt benefice pentru organism, dar sunt frumoase si iti invaluie gradina cu un parfum unic. Te poti bucura de frumusetea lor, dar in acelasi timp, le poti culege pentru a le usca si a le folosi pe post de plante curative. Iata care sunt plantele medicinale ce iti vor colora frumos gradina.

Galbenele

Sursa foto: pexeles.com

Galbenelele sunt usor de ingrijit si se adapteaza cu usurinta oricatui tip de sol. Nu sunt deloc pretentioase si nu au nevoie de ingrijiri speciale. Trebuie doar sa ai grija sa le uzi din cand in cand, in special in zilele secetoase sau in cele caniculare.

Galbenelele au proprietati antiinflamatorii, decongestive, antiseptice, antimicrobiene, imunostimulente si cicatrizante. In plus grabesc vindecarea si regenerarea tesuturilor si regleaza ciclurile menstruale.

Lavanda

Sursa foto: pxhere.com

Lavanda este o alta planta viu colorata ce are numeroase proprietati medicinale. Aceasta planta nu numai ca iti infrumuseteaza gradina si o parfumeaza in mod placut, insa daca o usuci si o pastrezi, o poti folosi intregul an pe post de plante medicinale. Stiai ca in trecut levantica era folosita de romani pentru a parfuma apa de baie? Asta deoarece lavanda are proprietati de relaxare.

In prezent, levantica este recunoscuta pentru efectele aromoterapeutice, dar si pentru proprietatile medicinale. Uleiul esential extras din lavanda are proprietatea de a normaliza functia cardiaca, moderand excitabilitatea unor receptori interni.

Echinaceea

Sursa foto: pxhere.com

Echinaceea este o planta ce face flori frumoase, viu colorate. Desi este cunoscuta in special pentru proprietatile sale curative, aceasta planta poate fi crescuta cu succes ca planta decorativa. Inflorescentele de culoare roz spre mov deschis dureaza din iunie pana in octombrie.

Echinaceea ajuta la stimularea imunitatii. In plus este folosita in tratarea urmatoarelor afectiuni: raceli, umflaturi, rani, alergii, muscaturi de insecte, dar lupta cu succes si impotriva virusului herpex simplex.

Sursa foto principala: pxhere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului