Plante de gradina

#ierburi aromatice #busuioc #patrunjel #plante medicinale #plante de gradina #salvie

3 plante medicinale surprinzatoare, potrivite pentru gradina ta

Plantele medicinale sunt un remediu natural pentru tratarea bolilor. Oamenii le folosesc inca din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca sau a ameliora durerile unor afectiuni mai mult sau mai putin grave. Cultivate in propria gradina, plantele medicinale te scutesc de cheltuieli si te scot din necaz atunci cand este cazul.

Gradina ta devine astfel o adevarata farmacie naturala. Cultiva in curte urmatoarele plante medicinale pentru a te bucura de efectele miraculoase pe care le au asupra sanatatii.


1. Busuioc

Busuiocul a fost folosit ca leac inca din timpul fenicienilor, care-i atribuiau proprietati magice multiple. Chiar era considerat o planta sfanta. Ceaiul de busuioc este un remediu eficient impotriva crampelor, balonarii si flatulentei.

In plus, busuiocul este si un bun energizat care poate inlocui cafeaua. Totodata, infuzia de busuioc contribuie la refacerea stomacului dupa excesele culinare.


2. Patrunjel

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite ierburi aromatice, insa datorita proprietatilor sale exceptionale este folosit si ca planta medicinala. Patrunjelul este bogat in nutrienti, motiv pentru care este benefic pentru sanatate. Uleiul continut in patrunjel contribuie la cresterea cantitatii de urina, stimuleaza transpiratia si scade febra.

Patrunjelul este o planta la indeamana atunci cand vrei sa te hidratezi cu un ceai. Preparat din frunze uscate, din radacini sau din seminte, ceaiul de patrunjel este un remediu natural in tratarea tulburarilor menstruale, digestive, precum si in vindecarea afectiunilor vezicii urinare.


3. Salvie

In Roma Antica, salvia a fost considerata planta sfanta, avand multiple proprietati vindecatoare. Planta erbacee cu flori colorate, salvia este cultivata ca planta decorativa, dar si medicinala.

De sute de ani, salvia este folosita in tratamentul unor afectiuni interne si externe, printre care afectiuni digestive, boli respiratorii, tulburari ale ciclului menstrual, astenie, anxietate, depresie etc. In plus, salvia ofera stralucire si rezistenta parului si este folosita in curatarea punctelor negre ale tenului.

Sursa foto: bbc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului