Plante de gradina

#crin #gradina #plante de gradina #gardenia #iris #plante parfumate #bujorul

4 tipuri de plante parfumate, potrivite pentru gradina

Florile sunt o adevarata incantare pentru simturi, iar daca acestea se afla in fata casei tale, efectul este si mai intens. Pentru a-ti amenaja o gradina parfumata, trebuie doar sa alegi plantele potrivite si sa le acorzi atenta necesara. Vei reusi, astfel, sa creezi un refugiu in curtea ta, de care sa te bucuri in fiecare zi. Iata cateva tipuri de plante, potrivite pentru amenajarea unei gradini parfumate.

In momentul in care te decizi sa iti amenajezi o gradina cu flori parfumate este bine sa tii cont de locatie, de tipul de clima si de solul din zona respectiva. In acest sens, exista sute de plante pe care le poti alege pentru gradina ta, cu mirosuri si aspecte diferite.


1. Gardenia

Gardenia este o planta cu aspect de arbust. Este destul de dificil de cultivat, deoarece necesita ingrijiri atente si constante. Are frunzele lucioase, verde inchis, si florile albe-crem, intens parfumate. Este o floare care trebuie plantata intr-un loc luminos, preotejat de curentii de aer.


2. Bujorul

Bujorul este una dintre plantele care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina. Poate ajunge la o inaltime de 80-90 centimetri, iar frunzele sunt lucioase, verde inchis. Exista foarte multe specii de bujori de diferite culori: rosu, roz, alb, coral, visiniu. Solul in care plantezi bujorii trebuie sa fie bine afanat. In plus, aceste flori au nevoie de cel putin sase ore de soare pe zi. Asadar, este important sa plantezi bujorii intr-un loc luminos.


3. Irisul

Irisul, cunoscut si sub denumirea de stanjenel, este o floare care se intalneste in multe combinatii coloristice: albastru si mov, alb si galben, roz si portocaliu, brun si rosu. Exista peste 200 de specii de irisi care se pot planta in gradina. Pentru a se dezvolta corespunzator, irisul are nevoie de expunere la soare. Este o floare, delicata la prima vedere, insa foarte puternica in ansamblu. Este rezsistenta si in perioadele secetoase si atrage fluturii si pasarile, datorita mirosului puternic.


4. Crinul

Crinul este una dintre cele mai vechi flori care se cultiva in gradini. Este o planta ierboasa cu flori mari, parfumate, de diverse forme si culori: alb, rosu, roz, portocaliu, lila, galben. Exista peste 100 de specii de crini, cu mirosuri diferite. Unii crini imprastie o mireasma intensa, care se mentine mai mult timp, dar sunt si specii care nu emana niciun parfum.



Sursa foto: words4it.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare