Un strop de condimente proaspete, abia culese din gradina sau din ghiveciul de apartamtent da o savoare deosebita preparatelor. Sunt unele plante aromatice care isi pastreaza savoarea si atunci cand sunt uscate. Iata ce trebuie sa cultivi si cum sa le pui la pastrare:

Dafin

Sursa foto: coventgardenplants.co.uk

Dafinul este un arbust mereu verde de care te vei bucura nu numai atunci cand ii vei scufunda frunzele aromate in sosuri, ci si ca planta decorativa.

Ii merge foarte bine intr-un ghiveci mare si rotund. In perioada de crestere trebuie udat bine. Pentru ca dafinul este o planta care se preteaza la a fi modelata, atunci la inceputul toamnei, odata ce retezi crengutele pentru a-i da forma pe care o doresti, poti recolta si frunze pe care sa le pui la uscat. Frunzele de dafin trebuie uscate incet, ferite de razele soarelui, pentru a retine uleiul aromat.

Sursa foto principala: gardenbytes.com

  •   2014-09-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii