Plante de gradina

#plante #flori #plante de gradina #plante rezistente #supravietuire plante #conditii vitrege

5 plante care supravietuiesc in conditii vitrege

Visezi la o gradina plina de flori si de viata aproape tot timpul anului, dar nu ai habar ce plante ar putea rezista o perioada de timp mai indelungata? Iata mai jos cateva plante de care uneori iti este foarte greu sa "scapi", chiar si cand le neglijezi cu desavarsire.

Plantele perene se adapteaza la diferentele de temperatura ale anotimpurilor si iau o "pauza" doar iarna. Primavara insa, vor necesita un pic de ingrijire din partea ta pentru a-si relua ciclul anual. Chiar daca nu te-ai mai ocupat pana acum de o gradina, aceste plante iti vor usura misiunea, intrucat sunt perfecte pentru incepatori. Tot ce ai de facut este sa le respecti nevoile de luminozitate si cerintele in privinta solului!

1. Caltunasul

Caltunasul este o planta ornamentala, originara din Peru. Florile sale, galbene-portocalii, au sepala posterioara prevazuta cu un pinten. Se adapteaza foarte usor la soluri uscate, iar florile sale sunt comestibile. Singurul dezavantaj al acestei flori este tendinta de a "cuceri" si terenurile invecinate.

2. Cerceii doamnei

Din mai si pana in iunie, te poti bucura de explozia de culoare oferita de Cerceii Doamnei. Sub forma unor inimioare rosii cu petale interioare de culoare alba, florile vor oferi un adevarat spectacol in gradina ta. Ai grija sa le plantezi in locuri umbrite, departe de bataia soarelui.

3. Saschiul

Planta aceasta superba te poate scapa de grija buruienilor. Saschiul este un semi-arbust tarator cu frunzis verde inchis si lucios. Se intinde foarte repede, formand un covor dens de frunze si suprimand buruienile din jur. Poate inlocui cu succes gazonul. Are nevoie de udare in perioadele secetoase si se dezvolta cel mai bine pe un sol umbrit, bogat in humus.

4. Clopoteii

Florile gingase ale clopoteilor persista din luna mai, pana in septembrie. Frunzele acestei plante vor ramane verzi si peste iarna. In plus, perioada de plantare se intinde din martie pana in noiembrie.

5. Liliacul de vara

Acest arbust de gradina atinge inaltimi chiar de 2 metri. Florile sale se mentin din mai si pana la primul ger. Are nevoie de mult soare, dar si de un sol bogat. Inflorescenta sa bogata iti va umple gradina de fluturi!



Sursa foto: panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului