Plante de gradina

#tantari gradina #menta #tantari #busuioc #lavanda #rozmarin #plante aromatice

5 plante care tin tantarii la distanta! Tu le cresti in curte sau balcon?

Daca obisnuiesti sa petreci timp in aer liber, fie ca stai la curte sau la bloc si ai un balcon spatios, atunci cu siguranta, tantarii se vor bucura de compania ta. Si stim cu totii ca nu este deloc placut sa fii ciupit de aceste insecte sacaitoare, mai ales ca pe langa mancarimile provocate de ciupituri, tantarii pot transmite boli mortale.

Exista insa cateva plante care vor tine tantarii la distanta, iar tu te vei putea bucura de timpul petrecut in aer liber.

1. Lavanda

Parfumul delicat si relaxant al lavandei este eficient in lupta impotriva tantarilor. Planteaza lavanda in jurul locului in care ti-ai amplasat locul de odihna, iar odata ce aceasta infloreste, tantarii nu-si vor mai face aparitia. Poti proceda la fel si in cazul in care ai un balcon spatios. Lavanda creste foarte bine in ghivece.

2. Lamaita

Lamaita, cunoscuta si ca lemongrass sau citronella, are un miros placut pentru oameni, insa respingator pentru tantari, care nu se vor apropia de zona in care se afla aceasta. Nu este de mirare ca lamaita este folosita ca ingredient natural in prepararea solutiilor impotriva insectelor, pe care le gasesti in comert.

3. Busuioc

Busuiocul este o planta aromatica ce poate fi folosita cu succes in retele culinare dar si ca planta medicinala. Pe langa acestea, busuiocul tine tantarii la distanta, dar si alti daunatori. Asadar, planteaza busuioc in gradina, printre straturile de legume si flori si in coltul de relaxare, pentru a scapa de insectele sacaitoare.

4. Menta

Ca si busuiocul, menta este folosita atat in medicina cat si in gastronomie. In plus, parfumul delicat al acesteia este respingator pentru tantari. Un avantaj al acestei plante este ca nu are nevoie de ingrijiri speciale si se adapteaza perfect oricaror conditii de mediu.

5. Rozmarin

Rozmarinul poate fi crescut cu succes in ghiveci, mai ales ca in timpul iernii trebuie ferit de ger. Aceast copacel aromat, nu numai ca da savoare preparatelor tale, insa tine tantarii la distanta.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului