Plante de gradina

#luna #plante #inflorire #plante de gradina #plante nocturne

5 plante nocturne superbe care infloresc la lumina lunii

Reuniunile de seara la tine in gradina pot fi cu adevarat magice, cu ajutorul catorva plante nocturne superbe, care infloresc la lumina lunii, emana un parfum imbietor si reflecta stralucirea aparte a razelor lunii. Aceste miracole ale naturii prind viata dupa asfintit si ne demonstreaza tuturor cat de frumoasa poate fi natura, chiar si noaptea!

Nu toate florile au nevoie de soare pentru a-si deschide petalele si a-si arata gratia in gradina ta. Exista cateva specii de plante nocturne care au nevoie de lumina lunii pentru a-si dezvalui frumusetea. Forma lor speciala creeaza umbre fascinante in jur, de aceea sunt si o atractie pentru admiratori dupa inserat.


1. Trompeta ingerilor (Brugmasia)

Daca iti doresti un decor spectaculos de noapte in gradina ta, atunci vei adora exoticele flori ale plantei de origine africana numita Brugmasia. Popular, planta nocturna este cunoscuta sub numele de trompeta ingerilor, gratie formei sale sugestive alungite si a inflorescentelor mari, impunatoare si intens parfumate. Florile pot fi albe, galbene sau de culoarea piersicii, iar planta poate ajunge sa creasca pana la o jumatate de metru inaltime.


2. Salvia de argint (Salvia argentea)

Foliajul argintiu spectaculos al salviei de argint straluceste cel mai bine in lumina lunii, cand planta isi arata cel mai frumos chip al sau. Alaturi de Salvia argentea, exista si alte plante cu foliaj ce pare acoperit de argint si care reflecta superb lumina lunii:
 

  • Helichrysum petiolare
  • Centaurea gymnocarpa
  • Artemisia ludoviciana
  • Stachys byzantina
  • Lavandula angustifolia


3. Zaluzianskya capensis

Zaluzianskya capensis sau brumarelele de noapte incep sa fie fermecatoare in amurg, cand florile se deschid in toata splendoarea si emana un parfum imbietor de miere, migdale si vanilie.


4. Iasomia de noapte (Cestrum nocturnum)

Iasomia de noapte sau floarea fluturelui, denumita stiintific Cestrum nocturnum, este un arbust mereu verde cu inflorescente mici si albe, intens parfumate, trezite la viata de lumina fermecatoare a lunii.


5. Selenicereus grandiflorus

Selenicereus grandiflorus este o specie de cactus nativa in Antilles, Mexic, cunoscuta pentru florile sale albe superbe care infloresc pe timp de noapte. Inflorescente nu sunt doar foarte frumoase, ci si placut parfumate.



Sursa foto: wilkinsonsworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului