Plante de gradina

#craite #floarea soarelui #narcisa #flori #bujor #flori usor de cultivat #glorioasa daisy

6 flori usor de cultivat de gradinarii incepatori

Si tu poti avea o gradina superba, plina de flori viu colorate, pentru care sa te invidieze toti vecinii, fara a fi nevoie sa devii un maestru in arta gradinaritului. Daca esti o persoana care iubeste florile, dar fie nu ai timpul sau cunostiintele necesare, citeste aici despre 6 flori usor de crescut chiar in gradina ta. Tot ce trebuie sa faci este sa le uzi si sa le oferi un sol fertil. Restul fac ele!

Florile care nu au nevoie de o atentie speciala sunt cele anuale, in special cele care se insamanteaza singure (nu te mira daca te trezesti in gradina cu maci, ai caror seminte au fost purtate de vant de la trei case departare) si cele perene, care dureaza doi sau mai multi ani.


Plante anuale

1. Floarea Soarelui

Este una din cele mai frumoase flori usor de crescut pe care le poti avea in gradina ta. Floarea soarelui se dezvolta cel mai bine intr-un sol nisipos sau argilos, iar pana incoltesc semintele, trebuie sa uzi pamantul constant. Odata ce planta incepe sa creasca, nu mai are nevoie de apa in fiecare zi.

2. Gloriosa Daisy

Gloriosa Daisy sau "Marita-ma mama" este o alta planta anuala ce atinge 80-90 de centimetri in inaltime. Are un aspect asemanator margaretelor si tolereaza foarte bine caldura. Nu trebuie sa te sperii daca petalele sunt usor incovoiate si dau impresia ca floarea sta sa moara.

3. Craitele

Una din cele mai populare flori de gradina, craita se creste foarte usor in orice sol. Esential este sa aiba soare, asa ca ai grija sa nu o plantezi la umbra. Se inmultesc extrem de usor din semninte, insa nu sunt plante perene.


Plante perene

4. Clopotelul albastru

O planta perena, Clopotelul albastru este extrem de usor de cultivat si creste intr-un pamant usor si bine drenat, la care se adauga vara putin ingrasamant. Aceasta planta are rol decorativ, putand fi folosita si la mascarea unui perete.

5. Narcisa

Narcisa este o alta planta perena care apare la inceput de primavara si care trezeste pofta de viata. Dupa inflorire trebuie sa fertilizezi pamantul.

6. Bujorul

Simbolul bogatiei, bujorul este una din florile pe care le poti sadi din abundenta in gradina ta, fiind sigur ca ii va da culoare si prospetime. Bujorii prefera soarele si se planteaza toamna. Atingand dimensiuni mai mari la maturitate este de preferat sa-i plantezi in spatele celorlalte plante.

Sursa foto: s52.photobucket.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului