Plante de gradina

#gradina de flori #plante #flori #amenajare gradina #plante de gradina

6 ponturi pentru flori perfecte in gradina ta

Florile din gradina creeaza coltul de Rai in care te poti relaxa atunci cand esti obosit sau plictisit. Pe langa faptul ca poti folosi o paleta de culori nelimitata, o gradina frumos ingrijita iti aduce si un buchet de mirosuri placute, care ofera prospetime si o stare de bine.

Iata cateva ponturi pentru ca spatiul din gradina ta sa arate minunat.


1. Alege florile cu atentie

Chiar daca tie iti plac florile exotice, gandeste-te bine inainte de a le folosi pentru gradina ta. Ele nu se vor adapta climatului si te vei trezi cu o gramada de flori moarte, care nu vor arata deloc bine in gradina.


2. Organizeaza frumos florile

Florile sunt minunate, dar atunci cand sunt aranjate intr-o anumita ordine, aspectul lor este mult mai placut. Delimiteaza paturile de flori folosind pietre, caramizi sau chiar un perete mic. Poti crea contraste puternice in gradina ta sau poti alege sa folosesti culori neutre si nuante intermediare pentru un aspect unitar si natural.


3. Fii creativa

O gradina nu trebuie sa fie foarte sobra. Adauga accesorii care sa te faca sa te simti bine atunci cand iti privesti gradina. De la gazon la colivii pentru pasari, statui elegante sau mici fantani, nu exista o limita a elementelor pe care le poti folosi pentru a imbunatati aspectul gradinii tale. Dar ai grija, nu combina mai mult de doua-trei dintre aceste elemente, fiindca florile nu vor mai avea acelasi impact.


4. Foloseste flori cu un parfum puternic

Florile cu un parfum intens sunt mai placute pentru gradina ta, fiindca vor reusi sa iasa in evidenta si te vor atrage sa petreci mai mult timp printre ele. Petunia, lavanda, trandafirul sau crinul sunt printre florile cu cel mai placut miros care pot fi folosite pentru gradina ta.


5. Pastreaza gradina curata

Pentru a pastra gradina frumoasa, trebuie sa te obisnuiesti sa o cureti. Smulge toate buruienile care iti sufoca florile ori dau un aspect urat peisajului.


6. Foloseste ingrasaminte organice

Cele mai ieftine si la indemana ingrasaminte organice sunt cele oferite de natura. Poti folosi frunze uscate sau iarba uscata pentru a crea un decor cat mai natural.

Sursa foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului