Plante de gradina

#plante inrudite #vinete #ceapa #anghinare #morcov #coriandru #crin #salata #tutun #plante de gradina

8 plante de gradina despre care nu stiai ca sunt inrudite

Cand vine vorba despre flora Terrei, exista unele inrudiri cel putin neasteptate. Desigur, este cunoscut faptul ca lamaile si portocalele fac parte din marea familie a citricelor sau ca ustoriul are caracteristici similare cepei. Totusi, anumite plante au "rude" de-a dreptul suprinzatoare!

Desi poate parea greu de crezut, exista plante ce fac parte din aceeasi familie, in pofida aspectului si proprietatilor diferite. Iata care sunt cele mai neobisnuite "combinatii"!

Morcovii si coriandrul

Cu siguranta nu stiai ca morcovul si coriandrul fac parte din aceeasi familie, Apiaceae. Daca morcovii sunt legume extrem de hranitoare, fiind bogate in nutrienti esentiali organismului, coriandrul este un ingredient folosit la scara larga in industriile alimentara, cosmetica si farmaceutica. In plus, din aceasta familie mai fac parte si chimenul dulce, telina sau patrunjelul.

Salata verde si anghinarea

Este important de mentionat ca atat salata verde, cat si anghinarea fac parte din familia Asteraceae sau Compositae, o familie de plante cu flori ce cuprinde aproximativ 23.000 de specii la nivel mondial. Desi, la prima vedere, ai putea asocia salata verde cu alte legume cu frunze, in realitate ea este mai degraba inrudita cu anghinarea, musetelul sau floarea-soarelui.

Crinii si ceapa

Crinii si ceapa sunt alte doua reprezentante ale florei ce au trasaturi comune. Daca primele sunt incluse adesea in buchetele delicate de mireasa, celelalte constituie un aliment ce poate imbogati gustul unei palete largi de mancaruri. In plus, din aceasta familie larga a liliaceelor mai fac parte si sparanghelul si plante ornamentale, precum yucca si agava.

Tutunul si vinetele

Apartinand aceleiasi familii, cea a solanaceelor, tutunul si vinetele pot fi considerate si ele rude indepartate. Acestea contin o substanta toxica ce poate tine la distanta atat animalele, cat si insectele. Iar daca vrei sa descoperi si alte plante apartinand familiei Solanaceae, afla ca petuniile, cartofii si rosiile isi gasesc si ele locul aici, alaturi de vinete si tutun.

Sursa foto: gardenshowblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare