Desi poate parea greu de crezut, exista plante ce fac parte din aceeasi familie, in pofida aspectului si proprietatilor diferite. Iata care sunt cele mai neobisnuite "combinatii"!
Morcovii si coriandrul
Cu siguranta nu stiai ca morcovul si coriandrul fac parte din aceeasi familie, Apiaceae. Daca morcovii sunt legume extrem de hranitoare, fiind bogate in nutrienti esentiali organismului, coriandrul este un ingredient folosit la scara larga in industriile alimentara, cosmetica si farmaceutica. In plus, din aceasta familie mai fac parte si chimenul dulce, telina sau patrunjelul.
Salata verde si anghinarea
Este important de mentionat ca atat salata verde, cat si anghinarea fac parte din familia Asteraceae sau Compositae, o familie de plante cu flori ce cuprinde aproximativ 23.000 de specii la nivel mondial. Desi, la prima vedere, ai putea asocia salata verde cu alte legume cu frunze, in realitate ea este mai degraba inrudita cu anghinarea, musetelul sau floarea-soarelui.
Crinii si ceapa
Crinii si ceapa sunt alte doua reprezentante ale florei ce au trasaturi comune. Daca primele sunt incluse adesea in buchetele delicate de mireasa, celelalte constituie un aliment ce poate imbogati gustul unei palete largi de mancaruri. In plus, din aceasta familie larga a liliaceelor mai fac parte si sparanghelul si plante ornamentale, precum yucca si agava.
Tutunul si vinetele
Apartinand aceleiasi familii, cea a solanaceelor, tutunul si vinetele pot fi considerate si ele rude indepartate. Acestea contin o substanta toxica ce poate tine la distanta atat animalele, cat si insectele. Iar daca vrei sa descoperi si alte plante apartinand familiei Solanaceae, afla ca petuniile, cartofii si rosiile isi gasesc si ele locul aici, alaturi de vinete si tutun.
Sursa foto: gardenshowblog.com