Plante de gradina

#ochiul boului #flori de gradina

Avantaje si dezavantaje pentru a creste ochiul boului

este o planta ornamentala de gradina, care provine din China. Ochiul boului constituie o planta ideala pentru decorul gradinii, dar si taiata si folosita in aranjamente florale de interior. Planta se creste usor, insa prezinta si anumite riscuri.

pentru a creste ochiul boului

1 Planta de vara

Ochiul boului ( Chinensis) face parte din familia Asteraceae. Planta infloreste in mijlocul verii si pana in primele zile de toamna (iulie-septembrie). Floarea se aseamana cu bujorii si crizantemele si este apreciata pentru gama de culori in care este disponibila: culoarea lavandei, albastru, roz, rosu, galben, alb.

2 Ingrijiri medii

Un alt atuu al acestei plante consta in faptul ca nu necesita ingrijiri speciale. Planta trebuie crescuta intr-o zona insorita din gradina sau partial umbrita, intr-un sol cu o minima cantitate de umezeala. Este recomandat ca floarea sa fie udata constant si moderat, dimineata si seara. Solurile foarte uscate sau foarte umede nu-i priesc.

Ochiul boului rezista foarte bine la transplantare . Poti muta o planta din ghiveci in gradina sau inapoi in ghiveci dupa ce apar primii boboci.

3 Ideala pentru decor

Ochiul boului este o planta anuala, pe care o poti folosi cu succes in decorul gradinii. In cazul acestei plante, florile sunt foarte variate in cadrul aceluiasi grup de soiuri. Inaltimea plantei este de pana la 90 cm, iar spatiul necesar este de maxim 20-22 cm. Unele soiuri sunt mai mici de inaltime si pot fi folosite in ghivece, in timp ce altele sunt ideale pentru a fi taiate si utilizate in aranjamente florale complexe sau asezate in vaza.

Planta este spectaculoasa atunci cand florile sunt bine dezvoltate. Pentru a obtine flori de dimensiuni mari, se indeparteaza o parte din bobocii laterali.
 

Dezavantaje pentru a creste ochiul boului


1 Taierea florii

Planta nu infloreste din nou dupa ce este taiata. De aceea, persoanele care cresc planta pentru a taia florile este bine sa planteze noi seminte.

2 Daunatori

Ochiul boului este o planta sensibila la , paduchi verzi, mucegai. Pentru a preveni transmiterea bolilor prin sol, este recomandat sa schimbi locatia florii cand o plantezi.

Planta nu suporta un nivel ridicat de umezeala in aer sau in sol. In plus, ochiul boului face parte dintre plantele vulnerabile in fata caprioarelor.

Alti daunatori pot veni dintr-un ingrasamant proaspat. De aceea, pentru cultivarea florii este nerecomandata ingrasarea directa. Se foloseste, in schimb, un ingrasamant din toamna.

3 Schimbarea locatiei

O problema in cresterea acestei plante consta in faptul ca este nerecomandat sa folosesti acelasi sol mai multi ani la rand. Planta poate dezvolta unele boli, prin urmare este necesar in fiecare an sa-i gasesti alt loc in gradina.

4 Spatiul necesar cresterii

Daca rasadurile nu se raresc, atunci plantele nu vor fi viguroase. Cresterea acestora poate sa stagneze, plantele imbatranesc mai repede decat ar trebui si se refac mai greu, din lipsa de spatiu. Din acelasi motiv, calitatea florilor facute lasa de dorit.

Sursa foto: fabiovisentin.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului