Plante de gradina

#plante #cactus #cactusi #gradina #plante gradina #plante curgatoare

Cactusi care pot fi crescuti ca plante curgatoare

Plantele curgatoare, amplasate in ghivece suspendate, sunt o adevarata incantare intregul an. Vara, le poti scoate pe terasa casei pentru a te bucura cu adevarat de ele. Te afli in cautarea unor plante deosebite? Iata cateva exemple de cactusi care pot fi crescuti ca plante curgatoare!

1. Sedum morganianum

Sedum morganianum este o specie de cactus cu tulpini cazatoare ce ating o lungime de aproximativ 90 cm. Cactusul este ideal pentru cultivarea in ghivece suspendate si este apreciat si datorita frunzisului sau carnos si des, de culoare verde deschis. De mentionat ar mai fi faptul ca, in perioada iunie-septembrie, Sedum morganianum produce flori mici, de culoare roz sau rosie.

2. Sanservieria parva

Un alt cactus curgator, cu aspect deosebit, este Sanservieria parva, cunoscut si sub denumirea de zambila de Kenya. Acesta se remarca prin frunzele sale inguste (1-2 cm) si lungi (de pana la 40 cm), de culoare verde mediu pana la inchis. Cactusul Sanservieria parva produce flori albe, cu nuante roz, sub forma de spice. Daca, initial, se dezvolta intocmai ca un cactus obisnuit, pe verticala, pe masura ce frunzele sale devin tot mai lungi, planta poate fi mutata intr-un ghiveci suspendat.

3. Othonna capensis

Othonna capensis este o planta suculenta ale carei tulpini curgatoare pot depasi 1 m lungime. Florile sale sunt galbene, insa, pentru ca planta sa le poata produce, este necesar sa o amplasezi intr-o zona bine luminata. Ulterior, Othonna capensis va inflori pana toamna. Desi atinge lungimi generoase, Othonna capensis nu se intinde mult pe orizontala (circa 30 cm), drept pentru care este adecvata cultivarii in ghivece suspendate de dimensiuni medii.

4. Ceropegia woodii

O planta curgatoare superba, Ceropegia woodii are tulpini cataratoare cu frunze in forma de inima, de culoare verde inchis, cu pete albe pe fata si argintii, cu tenta mov, pe verso. Florile sale, de culoarea purpurei, apar intreaga vara pana la sosirea toamnei. Daca o cultivi in casa, planta va produce flori de-a lungul intregului an.

Pentru a se dezvolta armonios, amplaseaza Ceropegia woodii in ghivece suspendate in zone bine luminate, insa protejate de soarele puternic al amiezii. Daca vrei sa o inmultesti, desprinde lastari sau butasi din tulpina primavara, vara si toamna.

5. Cleistocactus winteri

Cleistocactus winteri este o specie de cactus nativa din Argentina si Uruguay. Poate fi crescut ca planta curgatoare datorita lungimii de pana la 1 m pe care o poate atinge. Este un cactus inedit, datorita tepilor mici si aurii cu care este acoperit. Primavara si vara, Cleistocactus winteri este intesat de flori spectaculoase, de culoare roz somon.

Amplaseaza ghivecele suspendate cu Cleistocactus winteri in zone bine luminate, in sol cu un drenaj foarte bun. Intrucat se dezvolta foarte rapid, se recomanda replantarea o data pe an. Poti inmulti Cleistocactus winteri primavara, prin butasi sau din seminte. In cel din urma caz, se recomanda sadirea semintelor la suprafata solului si plasarea intr-un mediu cu o temperatura de 20 C.

Foto: eljardin.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului