Plante de gradina

#gazon august #extragerea bulbilor de flori #gradina august #butasire

Calendarul lucrarilor din gradina pentru luna august

Luna august este perioada in care gradina ta se afla in plina maturitate. Poti culege roadele muncii de pana acum, poti pregati rasadurile pentru culturile tarzii si iti poti dedica timpul unor mici retusuri si lucrari de ingrijire a gradinii. Iata ce ai de facut in luna lui gustar!

Lucrari in gradina de legume

In august se incheie recoltatul culturilor de rosii timpurii, a cepei de arpagic si a usturoiului. Esalonat poti incepe sa strangi si recoltele de radacinoase si de ardei, vinete, rosii de vara, castraveti si dovlecei. Totodata, in gradina se pot planta semintele pentru ridichi de toamna si cele pentru rasadurile de salata tarzie. Poti semana direct si culturi de spanac, marar si patrunjel pentru frunze.

Butasirea florilor

August este si o perioada propice pentru inmultirea florilor prin butasi. Trandafirii, muscata, fuchsia sunt plantele care suporta butasirea in aceasta perioada. Dintre florile de toamna care pot fi plantate in aceasta perioada ar fi bine sa nu uiti de panselute. Este si ultima luna in care poti imbogati solul plantelor de balcon si de interior cu fertilizator. Acesta le va pregati pentru sezonul rece!

Extragerea bulbilor de flori

Florile de primavara cu bulbi (crocus, zambile, lalele etc.) vor trebui pregatite pentru iernat. Extrage bulbii din pamant, sorteaza-i in functie de marimea lor si depoziteza-i intr-un loc uscat. Cosuletele in care au fost plantati bulbii vor trebui curatati, dezinfectati si depozitati in vederea refolosirii lor.

Intretinerea gazonului in august

Luna august este si o luna a concediilor. Daca ai decis sa ramai acasa totul este ok, dar daca vrei sa pleci intr-o excursie de o saptamana sau doua, gazonul tau are nevoie de cateva lucrari de ingrijire inainte de a-l abandona pentru perioada sejurului.

Stropeste abundent gazonul din curte timp de patru-cinci zile inainte de a pleca. Este recomandat sa stropesti chiar si de doua ori pe zi: dimineata si seara.

Tunde gazonul la 4 cm inaltime inainte de a pleca, altfel risti sa il gasesti crescut in dezordine sau chiar imbatranit la intoarcerea din concediu. Daca buzunarul iti permite, nu strica sa montezi un sistem inteligent de irigare pentru a fi sigur ca gazonul va primi apa necesara in perioada in care lipsesti!

Sursa foto: sheknows.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului