Plante de gradina

#Callistephus

Callistephus - Ochiul boului

Callistephus, cunoscuta si sub denumirea de Ochiul boului este o floare de primavara care se regasescte intr-o varietate mare de culori si al carei aspect  iti inveseleste cu siguranta ziua. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea si tu in gradina aceasta floare minunata.


Cultivare


Ochiul bolului reproduce din seminte care se seamana in luna Ianuarie pentru a inflori abia in Mai si in luna Mai pentru a inflori in Septembrie. Solul trebuie sa fie unul care se dreneaza usor, cu un pH de 6.0 – 6.5, tratat in prealabil cu fungicid.


Semintele se acopera cu nisip sau substrat, iar solul se mentine usor umezit pentru a proteja semintele si pentru a grabi incoltirea.
Germinarea dureaza intre 7 si 21 de zile, la o temperatura optima de 15 – 20 de grade.


Udare


Este o floare iubitoare de apa, asa ca nu trebuie sa ii lipseasca udarile frecvente, mai ales in sezonul cald. Asigura-te ca pamantul nu ajunge sa se usuce in totalitate intre udari pentru ca altfel  floarea poate avea de suferit.  In mod normal, florile se uda la 5 – 6  zile cand temperatura este sub 15 grade si la 3 – 4 zile cand temperatura creste peste acest barem.


Temperatura si lumina


Ochiul boului este o floare care are foarte mare nevoie de cat mai multa lumina. Gradinarii care cresc aceste flori in sera, incearca sa ofere florilor pana la 16 ore de lumina pe zi pentru a le ajuta pe acestea sa se dezvolte asa cum trebuie.


Ca si temperatura, Callistephus se dezvolta cel mai bine in zonele cu temperaturi moderate, cuprinse intre 12 si 20 grade.  In cazul in care temperatura scade sub 10 grade, floarea va intra in regres, iar intr-un final se va ofili complet.


Fertilizare


Callistephus are nevoie de un sol suficient de fertilizat pentru a inflori, ceea ce inseamna ca este o floare pretentioasa din acest punct de vedere.  Aceasta trebuie fertilizata saptamanal cu un ingrasamant bazat in special pe potasiu si mai putin pe amoniu si azot. De asemenea, floarea are nevoie de sulfat de magneziu si fier o data la doua saptamani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului