Plante de gradina

#arbusti #flori #gradina #cataratoare

Cei mai frumosi arbusti decorativi cataratori

Arbustii decorativi cataratori au doua roluri foarte importante. Pe langa rolul estetic acestia sunt adesea folositi pentru a crea mai multa intimitate in curte sau gradina. De asemenea, arbustii decorativi sunt o modalitate eleganta de amenajare a unor locuri mai ferite de razele sorelui pe timp de vara in gradina ta. Iata o lista cu cele mai frumoase specii decorative urcatoare:


1 Caprifoiul


Exista peste 180 de specii de caprifoi (Lonicera sp.). Ca sa se dezvolte pe verticala, lastarii trebuie sa fie sprijiniti de suporturi. Nu-ti fa griji in privinta legarii lor pentru ca acestie se sustin singuri.

Caprifoiul infloreste din primavara pana toamna iar florile sunt multicolore, unele specii fiind foarte parfumate. De asemenea, exista specii a caror frunze raman verzi tot timpul anului.

Sursa foto: www.botanicalgarden.ubc.ca


2 Glicina


Glicina (Wisteria sp.) este originara din China si Japonia si este una dintre cele mai apreciate specii de plante cataratoare .

Si acest lucru pentru ca are flori albe sau bleo-liliachiu, grupate in ciorchini lungi de pana la 50 cm care infloresc in lunile mai-iunie.

Frunzele sunt asemanatoare cu cele ale salcamului.

Sursa foto: www.ciojaryhz.co.cc


3 Curpenul de padure


Curpenul de padure (Clematis vitalba) este o specie indigena rustica, foarte viguroasa si rezistenta, putand creste in orice zona climatica si pe orice tip de sol.

Pentru ca planta sa nu ramana taratoare are nevoie de un suport pentru sustinere. De asemenea, poate fi folosita ca gard, avand o putere mare de indesire.

Sursa foto: www.flponent.org


4 Clematite


Clematitele (Clematis sp.) sunt specii urcatoare originare din America de Nord, Asia si Europa. Se prind de suport prin carcei si au flori multicolore.

Sunt foarte sensibile la taieri si se dezvolta bine la soare si intr-un sol fertil.

Sursa foto: www.jacklail.com

  •   2011-06-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii