Plante de gradina

#plante de gradina #plante ciudate #plante carnivore

Cele mai ciudate plante din lume

In lume, exista in jur de 375.000 de specii de plante. Acestea au culori, marimi si mirosuri diferite. Unele sunt frecvent plantate in gradini, altele, in schimb, sunt atat de bizare, incat ingrijirea lor pare imposibila. Cu forme senzationale si aspecte inedite, aceste plante bizare si-au castigat un statut de "plante inabordabile", deoarece este greu sa-ti dai seama daca infrumuseteaza locul in care sunt amplasate sau, dimpotriva, ii confera un aer infricosator. Descopera care sunt cele mai bizare plante din lume.

1 Plante ciudate: Dionaea Muscipula

Dionaea Muscipula este o planta carnivora, cunoscuta si sub numele de Venus Flytrap. Cu o forma destul de bizara, aceasta planta se hraneste cu insecte. Viteza cu care se inchide planta atunci cand prinde o insecta este un semn al sanatatii ei. Daca se inchide repede, inseamna ca este sanatoasa, daca are o inchidere lenta, este semn ca ceva nu ii prieste. In mod normal Venus Flytrap traieste in locuri lipsite de nitrogen, cum sunt mlastinile.

Sursa foto: carnivorous.eoldal.hu


2 Plante ciudate: Wolffia Angusta

Wolffia Angusta este cea mai mica planta cu flori din lume. Traieste doar in apa si nu are radacini. In lume exista 38 de specii Wolffia, dintre care unele sunt considerate comestibile in Asia. Wolffia Angusta are la fel de multe proteine precum un bob de soia, insa ai nevoie de o cantitate mare de plante pentru a te satura.

Sursa foto: feedarts.ro


3 Plante ciudate: Lithops Julii

Lithops Julii face parte din categoria acelor plante bizare care intriga pe oricine le vede. Cu un colorit placut, de bej si roz, Lithops Julii creste, in general, in Africa de Sud, fiind, dupa cum ii spune si denumirea, o planta care traieste printre roci. Ii place caldura excesiva si mediul uscat. Lithops Julii este o planta cunoscuta si sub denumirea de "piatra vie".

Sursa foto: toptenz.net


4 Plante ciudate: Welwitschia Mirabilis

Welwitschia Mirabilis este o fosila vie, o planta bizara, extrem de veche, despre care se crede ca dateaza inca de pe vremea dinozaurilor. Welwitschia Mirabilis creste doar in zona desertica a Namibiei si este una dintre cele mai rezistente plante din lume.

Sursa foto: toptenz.net


5 Plante ciudate: Victoria Amazonica

In general, nuferii nu sunt plante foarte mari, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre Victoria Amazonica. Aceaste plante bizare sunt ca niste pietre plutitoare, putand sustine o greutate de peste 100 de kilograme. Victoria Amazonica este cel mai mare nufar plutitor descoperit vreodata. Numai radacinile au 8 metri lungime.

Sursa foto: toptenz.net


6 Plante ciudate: Hydrora Africana

Hydrora Africana este o planta bizara, originara din Africa de Sud. Este, de fapt, o planta parazit, care miroase foarte urat. Mirosul plantei are un scop bine definit: acela de a atrage polenizatorii sai naturali, precum si gandaci sau carabusi.

Sursa foto: cenblog.org


7 Plante ciudate: Nepenthes

Nepenthes sunt plante carnivore cu aspect de ulcior. Aceste plante bizare cresc in Asia de Sud-Est si se raspandesc precum vita de vie. La varful fiecarei frunze se afla cate un carcel care o ajuta adesea sa se catere pe vegetatia inconjuratoare.

Sursa foto: cascadecarnivores.com


8 Plante ciudate: Amorphophallus Titanum

Amorphophallus Titanum sunt plante bizare, tropicale, din familia Araeae. Dimensiunile neobisnuit de mari si aspectul bizar, asemanator unul falus, fac din aceasta planta o adevarata atractie pentru turistii din intreaga lume. Floarea plantei are un miros de cadavru.

Sursa foto: ourfunnyplanet.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare