Plante de gradina

#anghinare #levantica #plante uscate #flori uscate

Cele mai frumoase plante uscate

Pe langa rolul lor in designul gradinii, in bucatarie sau in preparatele cosmetice naturale, florile pot fi folosite si in aranjamente de plante uscate. Pastrate corect, aceste flori uscate isi mentin aspectul estetic o perioada lunga in buchete perfecte pentru decorul casei tale, in special in sezonul rece.

Iata unele dintre cele mai frumoase flori uscate:


Echinops Ritro


Echinops Ritro este planta sub forma de tufa, cu flori sferice, ca niste globuri albastre. Planta creste in Siberia, Asia si Europa. Florile plantei sunt hermafrodite si au un aspect deosebit de atractiv prin forma, culoare si textura aerata. Pentru a folosi aceasta planta ca floare uscata, este recomandat sa o tai inainte de deschiderea bracteelor, deoarece planta are culoarea albastra inainte ca florile sa se deschida.


Amaranthus


Amaranthus este o planta ornamentala din familia Amaranthaceae. Planta este apreciata pentru inflorescentele sale in forma de spic, cu flori mici, albe, galbene sau rosii. Inflorescentele sunt fie ca niste lumanari, fie atarnate ca intr-o cascada plina de culoare. Planta infloreste de la jumatatea verii pana in primele zile de toamna. Folosita in designul gradinii, floarea de Amaranthus poate fi si uscata si utilizata in aranjamente florale de interior.


Levantica

 

Levantica are numeroase utilizari, de la cele farmaceutice la cele cosmetice, datorita uleiului sau esential. Fiind o planta foarte rezistenta si deosebit de aspectuoasa, levantica este folosita si in stare uscata pentru aranjamente florale. Planta perena, levantica are inflorescente lungi si frunze in partea inferioara a tulpinii. Florile violet-albastre apar din iunie pana in iulie.


Anghinare


Anghinarea este una dintre plantele care pot fi folosite nu numai in bucatarie, dar si in casa. Planta de origine mediteraneana face parte din genul Cynara si este apreciata pentru receptaculii sai florali, comestibili. Planta infloreste in vara si toamna.


Celosia


Celosia (creasta cocosului) este o planta ornamentala din familia Amaranthaceae. Florile plantei au un aspect extravagant, deosebit, fiind disponibile in diverse culori, de la rosu intens la mov si portocaliu. Planta infloreste din a doua parte a verii pana la jumatatea toamnei. Inflorescentele se taie, se leaga si se atarna la uscat pentru o perioada de cateva saptamani. Pentru uscare, este recomandat sa fie culese florile tarzii, din toamna.


Cum folosesti florile uscate in aranjamente florale


Pentru a obtine flori uscate potrivite pentru a fi folosite ca obiecte decorative, trebuie sa stii cum sa le culegi si sa le usuci corect. Alege florile cat sunt inca la inceputul infloririi, deoarece acestea se pastreaza mai bine.

Taie florile dimineata, dupa ce s-a evaporat roua de pe plante. Inlatura crengutele, frunzele sau florile inestetice si lasa numai partea cea mai frumoasa. Fa buchetele mici, leaga-le cu ata si atarna-le undeva la uscat. Ai grija ca florile sa nu fie stranse foarte tare pentru a evita aparitia mucegaiului. Cel mai bun loc pentru acest lucru este o incapere racoroasa, uscata, bine ventilata.

Sursa foto: knoji.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare