Plante de gradina

# plante romania #plante periculoase #plante otravitoare

Cele mai otravitoare plante din Romania. Produc decesul instantaneu

Viu colorate si cu un aspect placut, multe dintre cele mai otravitoare plante, care pot ucide rapid un om chiar daca sunt ingerate in cantitati foarte mici, se gasesc adesea pe langa casele romanilor sau chiar in gradina, deoarece ofera un decor frumos.

 

Fereste-te insa de aceste plante si daca le ai pe langa casa sau chiar in gradina, scapa cat mai repede de ele. Iata care sunt cele mai toxice plante care se gasesc in Romania:

Omagul

Omagul este o planta cu flori violet si galbene si este una dintre cele mai periculoase plante din Romania. Se gaseste in zone de munte in special, dar si la deal. Denumita popular marul-lupului sau mierea ursului, omahul este o planta care contine aconitina, o toxina periculoasa care poate provoca tulburari gastro-intestinale grave, incetineste ritmul cardiac si poate duce chiar la moarte. 50 de grame de radacina de omag poate provoca moartea unui adult.

Cucuta

Cucuta este o alta planta otravitoare foarte des intalnita in Romania. Toate partile plantei sunt toxice si pot provoc moartea. Cucuta contine alcaloizi piperidinici toxici, uleiuri esentiale, acizi organici, flavonoizi, cumarine, glucide, oline, alcaloizi, furancocumarine. Doar trei grame ingerate din aceasta planta pot provoca instantaneu decesul.

Lacramioara

Cunoscuta in popor cu denumirele de margaritar, clopotel sau iarba Sfantului Gheorghe, lacramioara este foarte populara si in Romania. Ea creste in gradinile multor romani si are un miros foarte placut. Pe cat este insa de frumoasa si parfumata, lacramioara este foarte toxica si nu trebuie tinuta in preajma casei.

Un pahar cu apa in care s-au inmuiat cateva fire de lacramioara este suficient pentru a provoca moartea celui care-l bea.

Leandrul roz

100 de grame din frunzele acestei plante pot ucide un animal de talie mare (vaca, bou, cal). La om, doar cateva grame de frunze mestecate pot avea ca efect oprirea inimii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare