Plante de gradina

#lori #gradina #amenajare gradina #gradina speciala

Creeaza-ti o gradina speciala, din care sa iti umpli casa de flori

Unul dintre cele mai mari sacrificii pe care poate sa le faca un gradinar este sa isi taie florile din gradina pentru a le pune in vaze sau pentru a le oferi prietenilor. Pentru ei, acest lucru este inacceptabil si cu greu fac acest gest. Totusi, daca vrei sa ai atat o gradina frumoasa, plina cu flori superbe, cat si o casa inmiresmeta, poti sa iti creezi si o gradina speciala, pe care sa o folosesti pentru a-ti umple casa cu cele mai frumoase plante. Iata ce trebuie sa faci:


1. Alege cu atentie soiurile

Inainte de a-ti crea o gradina speciala din care sa tai flori pentru decorarea casei, gandeste-te ce soiuri de plante preferi, anuale sau perene. Concentreaza-te insa pe florile care au tulpini lungi, care pot fi taiate cu usurinta. Include printre acestea cateva soiuri care infloresc primavara, unele de vara si alte de toamna, pentru avea mereu o rezerva de flori decorative.

Ai in atentie si spatiul de care au nevoie florile. Unele pot necesita 8 centimetri, iar alte 10 centimetri, precum panselutele. Alte soiuri de flori sunt mult mai pretentioase si au nevoie de un spatiu si mai mare, de un metru, precum daliile.


2. Atentie la locul in care le plantezi

Inainte de a alege locul in care vrei sa iti creezi aceasta gradina speciala, aminteste-ti ca florile decorative au nevoie de foarte multa lumina si caldura, aproximativ 6 ore pe zi. Alege un loc care este in permanenta insorit, insa nu uita si de umiditate, deoarece florile au nevoie de un drenaj foarte bun. O gradina de flori pentru taiat nu trebuie sa arate ca o gradina mixta de plante, ci trebuie aranjata pe randuri.


3. Pregateste zona de plantare

Daca vrei sa ai flori sanatoase si foarte bogate, trebuie sa pregatesti si terenul pe care vrei sa le plantezi. Raspandeste pe acesta un material organic, care sa ajute la nutritia plantelor, precum compostul. Imprastie acest ingrasamant nu doar deasupra terenului, ci si in interior, la o adancime de 10 centimetri.


4. Raspandeste semintele

Dupa ce ai pregatit terenul, nu mai trebuie decat sa imprastii semintele de flori preferate. Ai grija insa sa plantezi dupa ultimul inghet, iar inainte de a cumpara semintele cere mai multe informatii despre soiuri vanzatorului.

Ai grija si la inaltimea plantelor. Planteaza-le pe cele mai mici in fata si pe cele mai inalte in spate, pentru ca acestea sa nu le umbreasca pe cele mai scunde.

Sursa foto: earth911.com

  •   2013-11-12
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului