Sunt bune doar foarte proaspete
Este greu sa gasesti flori comestibile proaspete la piata, mai ales ca la noi nu exista o cultura a acestui tip de consum. Insa florile sunt bune doar atunci cand sunt abia culese, astfel ca nimic nu te impiedica sa le cultivi chiar in gradina ta.
Cum se consuma
Cand vine vorba despre flori comestibile, de regula se face referire doar la petale. Pistilul si staminele, ca, de altfel, si sepalele trebuie eliminate atunci cand le folosesti pentru consum si nu pentru decor.
Atentie! Nu manca flori care au fost tratate cu pesticide si nici flori de la florarii sau culese de pe marginea drumului, chiar daca se incadreaza in categoria florilor comestibile.
Iata florile cel mai des consumate
Sursa foto: loghouseplants.com
Limba-mielului. Limba mielului seamana la gust si la miros cu un castravete proaspat. Florile albastre dau un plus de savoare unei salate sau sosurilor ori supelor. Planta contine caroten, vitamina C si acid ascorbic, saruri minerale, acizi grasi si tanin.
Sursa foto: homenaturally.org
Galbenelele. Petalele acestor plante sunt un foarte potrivite atat pentru mancaruri gatite, cat si pentru salate proaspete. Galbenelele sunt, de asemenea, folosite si ca substitut pentru sofran. Galbene sau portocalii, petalele lor vor colora si aroma mancarurile.
Sursa foto: wallcoo.net
Papadiile. Se pot consuma cu totul, cu conditia sa fie tinare. Salata de papadie este cunoscuta mai ales ca preparat recomandat in retetele pentru slabit.
Sursa foto: growersoutletinwillis.com
Panselutele. Multi oameni sunt surprinsi sa auda ca aceste flori atat de frumoase si de gingase sunt comestibile. Culmea, la ele toata floarea este buna de mancat. Culorile ei puternice dau un aspect placut salatelor.
Sursa foto: squashblossomfarm.blogspot.com
Flori de dovleac. Atat florile de dovleac, cat si cele ale dovleceilor sunt comestibile. Cel mai adesea, acestea sunt umplute cu branza si sunt prajite pane.
Sursa foto: almanac.com