Plante de gradina

#galbenele #panselute #flori comestibile #flori de dovleac #limba mielului #papadii

Cultiva flori comestibile. Iata ce sa plantezi!

Un platou cu flori comestibile ti-ar putea intimida un pic invitatii la masa. Dar daca stai bine sa te gandesti, cata vreme mananci patrunjel proaspat, de ce nu ai gusta si niste flori? Ce au frunzele si nu au petalele? Iata ce fel de flori comestibile poti cultiva in gradina ta!

 

Sunt bune doar foarte proaspete

Este greu sa gasesti flori comestibile proaspete la piata, mai ales ca la noi nu exista o cultura a acestui tip de consum. Insa florile sunt bune doar atunci cand sunt abia culese, astfel ca nimic nu te impiedica sa le cultivi chiar in gradina ta.

Cum se consuma

Cand vine vorba despre flori comestibile, de regula se face referire doar la petale. Pistilul si staminele, ca, de altfel, si sepalele trebuie eliminate atunci cand le folosesti pentru consum si nu pentru decor.

Atentie! Nu manca flori care au fost tratate cu pesticide si nici flori de la florarii sau culese de pe marginea drumului, chiar daca se incadreaza in categoria florilor comestibile.

Iata florile cel mai des consumate

Sursa foto: loghouseplants.com

Limba-mielului. Limba mielului seamana la gust si la miros cu un castravete proaspat. Florile albastre dau un plus de savoare unei salate sau sosurilor ori supelor. Planta contine caroten, vitamina C si acid ascorbic, saruri minerale, acizi grasi si tanin.

Sursa foto: homenaturally.org

Galbenelele. Petalele acestor plante sunt un foarte potrivite atat pentru mancaruri gatite, cat si pentru salate proaspete. Galbenelele sunt, de asemenea, folosite si ca substitut pentru sofran. Galbene sau portocalii, petalele lor vor colora si aroma mancarurile.

Sursa foto: wallcoo.net

Papadiile. Se pot consuma cu totul, cu conditia sa fie tinare. Salata de papadie este cunoscuta mai ales ca preparat recomandat in retetele pentru slabit.

Sursa foto: growersoutletinwillis.com

Panselutele. Multi oameni sunt surprinsi sa auda ca aceste flori atat de frumoase si de gingase sunt comestibile. Culmea, la ele toata floarea este buna de mancat. Culorile ei puternice dau un aspect placut salatelor.



Sursa foto: squashblossomfarm.blogspot.com

Flori de dovleac. Atat florile de dovleac, cat si cele ale dovleceilor sunt comestibile. Cel mai adesea, acestea sunt umplute cu branza si sunt prajite pane.

Sursa foto: almanac.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului