Plante de gradina

#plante de toamna #arbusti cu flori #Aster ericoides

Cum cresti Aster ericoides

Una dintre florile care iti impodobesc gradina pana tarziu, spre iarna, este Aster ericoides. Aceasta planta perena sub forma de tufa este folosita in gradina pentru aspectul sau decorativ deosebit de atractiv. Florile infrumuseteaza gradina de la finalul verii pana tarziu, in ultima parte a toamnei.

Pe langa aspectul decorativ, Aster ericoides este o planta nepretentioasa, adaptandu-se la orice tip de sol in gradina. Aster ericoides este, totodata, ideala pentru gradinarii incepatori.
 

Cum ingrijesti Aster ericoides


Aster ericoides este o specie de planta care face parte din genul Aster. Acesta din urma cuprinde aproximativ 250 de specii de plante anuale, bianuale, perene si arbusti.

Aster ericoides infloreste de la sfarsitul verii pana la sfarsitul toamnei. Florile sunt in nuante de alb, roz sau albastru, cu un disc galben. Florile plantei sunt dispuse in inflorescente sub forma de capitul. Vara tarziu, in perioada de inflorire, planta trebuie udata bine.

Frunzele sunt verzi, in forma de lance, de dimensiuni medii. Frunzele din partea de jos a tulpinii cad in perioada de inflorire a plantei toamna. Florile plantei nu au un parfum notabil, insa culorile vii le face deosebit de atractive.

Aster ericoides este originara din Statele Unite si Canada, unde creste adesea spontan in preerii si savane. La maturitate, planta poate atinge o inaltime de pana la 90 cm.

Aster ericoides se acomodeaza la diverse tipuri de sol, atata tip cat acesta din urma este bine drenat. Este de preferat ca planta sa fie crescuta intr-un loc insorit, intr-un sol fertil si un loc deschis, unde sa nu fie inghesuita. Planta se inmulteste rapid si se raspandeste usor, cu aproximativ 30 cm pe an.

Vara, in perioadele secetoase, planta rezista foarte bine. Planta este atacata de boli fungice, iar una dintre cele mai intalnite afectiuni este fainarea.

Este recomandat ca planta sa fie divizata la fiecare 2-3 ani si replantata in alt loc cu sol de calitate. Divizarea se face, de obicei, din luna martie pana in aprilie. Toamna tarziu, tufei de Aster i se poate face o toaletare pentru a i se imbunatati forma.
 

Cum folosesti Aster ericoides in gradina ta


Aster ericoides este o planta potrivita pentru gradinile pietroase, rustice, montane, in gradini amenajate in stil cottage, in gradinile aflate in regiunile de coasta.

Floarea este adesea folosita in borduri de plante sau ca floare de taiat. Florile au o durata lunga de viata, aparand in vara si toamna, astfel incat pot fi utilizate in designul gradinii in aceasta perioada. Pe langa borduri naturale, Aster ericoides este intalnita si in paturile vegetale.

Floarea poate fi folosita in gradina si pentru fauna. Aster ericoides atrage un numar mare de insecte, de la albine la viespi, fluturi, molii, gandaci, bondari, muste etc. Omizile de fluturi se hranesc cu frunzele si florile plantei. Aster ericoides este si hrana pentru animale salbatice erbivore. In salbaticie, planta este consumata de cerbi si iepuri.

Sursa foto: wildaboutflowers.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare