Ai primit un buchet superb de trandafiri si iti doresti sa ai si tu in gradina trandafiri la fel de frumosi? Tot ce trebuie sa faci este sa plantezi cativa dintre trandafirii primiti cadou. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi!

1. Cu ajutorul unei foarfeci de gradina, taie floare si pastreaza o bucata de 30 de cemntimetri din tulpina. Inlatura apoi toate frunzele, mai putin de ultimele doua frunze dinspre floare. Taie apoi si 2-3 centimetri din partea de jos a tulpinei.

2. Foloseste hormoni de inradacinare. Acestia vor stimula tulpinila sa dezvolte radacini, ca apoi sa le poti planta in sol. Cresteaza partea de jos a tulpinei si umezeste-le usor cu apa, apoi scufunda-le in hormonul de inradacinare. Scoate tulpina si scutura cu grija excesul de hormon de pe aceasta.

3. Planteaza tija intr-un sol special pentru trandafiri. Pentru inceput este recomandat ca plantarea sa se faca intr-un ghiveci. Plantarea se faca sapand o groapa suficient de adanca pentru a sustine tija. Introdu cu grija tulpina in sol, si acopera cu pamant. Uda apoi, din abundenta.

Atentie! Asigura-te ca folosesti un sol afanta, cu un drenaj usor si ca ghiveciul are gauri de drenaj, pentru a nu retine apa.

4. Acopera planta cu o bucata de plastic sau o sticla de plastic. Ai grija insa, ca acestea sa nu atunga tija sau frunzele trandafirului.

5. Mentine solul umed, in permanenta. Dupa cateva saptamani verifica daca tija a prins radacini, tragand usor de tulpina. Daca aceasta nu iese cu usurinta si opune rezistenta, inseamna ca radacinele au inceput sa-i creasca. La primavara, cand pericolul inghetului dispare, poti replanta trandafirii in gradina.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-09-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii