Plante de gradina

#pastrare seminte #seminte flori #flori #seminte

Cum sa colectezi si sa pastrezi semintele florilor preferate

Colectand semintele de la florile preferate eviti cheltuieli inutile in primavara anului viitor. In plus, te asiguri ca vei avea o recolta la fel de frumoasa de flori.

 

Recoltarea semintelor este foarte usoara. Urmareste florile care se usuca si verifica daca semintele sunt gata de cules. De regula, semintele pot fi culese in momentul in care pastaia in care se afla este uscata.

Cand pastaia este uscata rupe-o deasupra unei pungi de hartie pentru a te asigura ca semintele nu se imprastia pe jos. In plus, avand o astfel de punga la tine te asiguri ca semintele nu vor zbura in timp ce le transporti in interiorul casei pentru a le impacheta.

Sursa foto: plantlife.org.uk

Odata ce ai cules semintele, verifica-le in interior, unde curentii de aer lipsesc cu desavarsire. Indeparteaza eventualele frunze uscate, insecte si/sau pastai si aduna doar semintele ce par sanatoase.

Sursa foto: vanrouge.wordpress.com

Pregateste un plic de hartie in care sa le depozitezi pana la primavara. Inainte de a pune semintele in plic, scrie pe acesta denumirea plantei. Adauga apoi semintele si inchide plicul. Pentru a te asigura ca nu se desface il poti prinde cu o agrafa de birou. Evita sa folosesti lipiciul special pentru plicuri.

Procedeaza la fel pentru toate plantele ale caror seminte doresti sa le pastrezi.

La final, adauga toate plicurile intr-o cutie incapatoare, preferabil din carton. Printre acestea este indicat sa adaugi cateva pliculete cu silicagel, pentru a tine umezeala la distanta.

Depoziteaza cutia intr-un loc uscat si racoros pana la sosirea primaverii.

Sursa foto principala: naturesurrounds.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului