Pastrarea unei temperaturi optime in sera cu flori in perioada iernii este o adevarata provocare, insa daca stii cateva trucuri si te folosesti de ele, plantele tale din sera vor avea toate conditiile necesare.


In mod normal incalzirea se face cu ajutorul unei centrale, insa daca vrei sa economisesti sume importante de bani, ai la indemana alte optiuni. Iata cateva dintre acestea.


Pozitionarea serei


Atunci cand instalezi sera, asigura-te ca aceasta are primeste suficient soare si ca nu este umbrita de casa, de copaci sau alte lucruri. O sera orientata catre sud se va bucura de mai mult soare, de mai multa lumina si, in acest fel, de mai multa caldura .


Izoleaza perfect


In cazul in care exista spatii (chiar si foarte mici) prin care poate intra vand sau frig, ar fi bine sa le acoperi cat mai repede. Opteaza pentru  o spuma izolatoare si repara imediat zonele cu probleme. In acest fel, nu doar ca nu va patrunde frigul, ci caldura produsa se va mentine mai mult timp.


Stocheaza caldura cu ajutorul apei


Aseaza in sera doua butoaie sau galeti negre cu apa. Soarele va fi atras de culoarea recipientelor, apa se va incalzi mai repede, iar caldura acumulata in timpul zilei se va simti si pe timpul noptii.


Instaleaza neoane


Neoanele (cu sau fara raze UV) ajuta foarte mult plantele daruindu-le lumina necesara, iar in plus, ajuta la ridicarea temperaturii. Instaleaza cat mai multe neoane (in functie de marimea serei), tine-le deschise mai mult de 5 ore pe zi, iar astfel plantele se vor bucura si de temperaturi potrivite.


Opteaza pentru un sistem de incalzire


Mergi la un centru special pentru casa si gradina si cere informatii despre sistemele de incalzire special creata pentru sere. In functie de necesitatile plantelor tale, dar si de marimea serei, poti achizitiona un o soba sau un aparat care sa emane caldura necesara florilor.
 

  •   2010-12-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii