Plante de gradina

#galbenele #plante de gradina #plantare #udare #rasaduri

Cum sa plantezi Galbenele

Galbenelele sunt usor de plantat si intretinut. Aceste plante pot creste atat in gradina, cat si in ghivece . Galbenelele sunt mari iubitoare de soare si trebuie plantate in locuri calduroase. Cu toate acestea, ele infloresc tot timpul anului, insa primavara si toamna sunt cu adevarat frumoase. Galbenelele sunt plante pe care insectele le evita, astfel, poti amplasa ghivecele de galbenele langa alte plante care au probleme cu daunatorii.

 

Galbenelele sunt cultivate atat pentru proprietatile medicinale, cat si pentru aspectul placut, aceste plante inflorind in culori precum galben, portocaliu sau crem. Sunt plante ideale pentru decorarea curtilor si gradinilor.


Pentru a planta Galbenele ai nevoie de:
 

• seminte sau rasaduri de Galbenele;
• ingrasamant;
• unelte de gradina;
• flori .


1 Cumpara seminte si rasaduri sanatoase, care nu prezinta urme de boala. Nu cumpara rasaduri ofilite. Plantele pe care le cumperi pentru a le planta trebuie sa fie bogate, cu multe frunze. Cauta daca se poate acele rasaduri care nu au flori, astfel plantele tale vor creste viguroase si sanatoase.

2 Planteaza Galbenelele intr-un colt al gradinii care are soare din plin, iar pamantul este bine afanat.

3 Rasadurile de Galbenele se planteaza de obicei fie la inceputul primaverii, fie la sfarsitul toamnei. Rasadurile se planteaza la o distanta de 15-20 de cm. Galbenelele sunt plante care cresc in orice tip de pamant. Daca vrei sa plantezi aceste flori direct din seminte, este bine sa faci asta la inceputul primverii. Presara cateva seminte in ghivece si pozitioneaza-le in locuri calduroase si in bataia directa a soarelui.

4 Pamantul in care ai plantat rasadurile de Galbenele trebuie sa fie in permanenta umed.

5 Rasadurile trebuie fertilizate cu ingrasamant o data la sase saptamani.

6 Daca vrei sa prelungesti perioada de inflorire a Galbenelelor, este bine sa le rupi florile atunci cand acestea ofilesc. In perioadele de caldura extrema, este indicat sa distrugi plantele care s-au uscat.


Galbenelele nu necesita ingrijire speciala. Acestea trebuie insa udate regulat. Plantele mai inalte au nevoie de arac pentru a nu se rupe sau pentru a nu fi distruse in timpul ploilor si furtunilor.

 

  •   2010-04-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii