Plante de gradina

#lacramioara #plante de gradina #ghiveci #ingrijire

Cum sa plantezi Lacramioara in ghiveci

Chiar daca stai la bloc poti aduce primavara in casa ta prin plantarea Lacramioarelor in ghivece. Daca tii plantele intr-o incapere calda te poti bucura de frumusetea si mireasma acestora inca din timpul iernii. Procedura de plantare este usoara iar floarea nu are nevoie de ingrijiri speciale.

 

1 Achizitioneaza ghivece de marime medie. Gandeste-te cate ghivece cu Lacramioare poti adaposti in casa si mergi la magazinele de specialitate pentru a le cumpara. Ai grija ca acestea sa fie gaurite pentru ca excesul de apa sa se poata scurge in farfuria ghiveciului.

 

2 Umple ghivecele cu pamant care sa asigure o buna drenare a apei. Poti opta pentru turba sau un amestec de pamant pentru flori si rumegus. Solul trebuie sa fie cat mai aerisit pentru a-i permite apei sa se scurga. Planta nu rezista intr-un sol imbibat cu apa.

 

3 Pentru ca planta sa incolteasca mai repede, pune bulbii in putina apa calduta. Taie punga in care erau cand i-ai achizitionat si umple-o cu apa. Lasa-i sa stea pentru cateva ore in punga respectiva. Bulbii vor absorbi necesarul de apa. Vei observa ca dupa scurgerea apei din punga, acestia sunt mai grei si putin umflati.

 

4 Inainte de a-i planta este indicat sa tai maxim 1 cm din radacinile acestora. Astfel, bulbii vor putea absorbi mai rapid substantele nutritive din sol si vei grabi incoltirea. Totodata, acest procedeu ajuta la curatarea radacinilor de uscaturi.

 

Atentie! Nu lasa bulbii pentru mult timp afara. Acestia se vor usca rapid. Planteaza-i cat mai repede posibil pentru a evita eventualele neplaceri.

 

5 Fa o gaura in pamantul din ghiveci si introdu bulbul acolo. Astupa cu restul pamantului. Bulbul trebuie sa fie acoperit cu 1-2 cm de pamant.

 

6 Uda bulbul proaspat plantat foarte bine. Asteapta ca apa din ghiveci sa se scurga si elimina excesul de apa din farfuriuta ghiveciului.

 

7 Aseaza ghivecele in care ai plantat lacramioare intr-o camera luminoasa si racoroasa, insa nu in bataia directa a razelor soarelui. Planta creste foarte bine la temperaturi de 15-22oC.

 

8 Udarea lacramioarelor se va face in special dimineata, dar se poate face si seara. Se va turna putina apa. Planta are nevoie de un sol umed si nu de unul imbibat cu apa.

 

9 Dupa trecerea perioadei de inflorire , poti continua sa tii planta in ghiveci. Din florile acesteia vor iesi mici fructe rosii, decorative.

 

Atentie! Fructele nu sunt comestibile, acestea si restul componentelor plantei sunt toxice!

 

10 Daca doresti, poti transplanta floarea intr-o gradina, dupa ce perioada de inflorire a acesteia a trecut. Transplantarea se face primavara, cand temperaturile de afara sunt aproximativ egale cu cele din interior.

 

Atentie! Transplantarea se face cu tot cu frunze. Acestea se vor curata abia toamna cand se ofilesc. Planta va putea ramane in gradina pana primavara cand va incolti din nou.

Sursa foto : www.whiteflowerfarm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului