Plante de gradina

#cactus #gradina #gradina de cactusi

Cum sa pregatesti o gradina de cactusi

Gradina de cactus este alternativa ideala pentru persoanele ocupate, care uita frecvent sa ude plantele si nu dispun de timp suficient pentru a le ingriji constant. In plus, este foarte la moda si are un efect estetic deosebit.

 

Stabileste locul potrivit


Locul gradinii este foarte important. Este de preferat sa alegi un loc asemanator mediului lor natural. Asta inseamna sa iei in considerare ca aceste plante se gasesc in locuri uscate si expuse tot timpul zilei la soare. Daca zona in care locuiesti se bucura de un climat uscat si cald, atunci locul ideal pentru gradina este afara. Daca, din contra locuiesti intr-o zona rece si umeda, atunci poti gazdui gradina ta de cactusi in casa.


Pregateste solul in care vei planta cactusii


Daca gradina ta va fi afara, asigura-te ca locul respectiv beneficiaza de o scurgere buna, asfel incat plantele sa nu se "inece" in apa. Mergi la o florarie mai bine echipata si intreaba despre ce anume poti adauga in pamant ca sa-l faca bun pentru cactus. Exista si niste sprayuri cu carbune, speciale pentru gradinile de cactusi. Sunt mai multe combinatii pe care le poti face, insa ar fi bine sa te sfatuiesti cu personalul florariei.


Gaseste diverse specii de cactusi pentru gradina


Aceasta este, probabil, cea mai meticuloasa, dar si distractiva, parte a misiunii tale. Ai ocazia sa te joci cu mai multe forme si marimi, pe care le poti distribui pe inaltimi sau asimteric, in functie de rezultatul pe care vrei sa-l obtii. Culorile florilor de cactus pot fi si ele repere bune de luat in seama cand vrei sa-ti organizezi gradina.


Cele mai diverse specii de cactusi le gasesti la marile magazine de constructii, la sere, la depozitele de plante, dar si la expozitiile de plante si flori, unde preturile sunt mult mai avatajoase. In plus, poti profita de ocazie ca sa mai afli trucuri noi de la cei care vand plante si eventual sa tii legatura cu ei pentru cand vrei sa-ti innoiesti colectia.


Verifica atent integritatea plantei inainte s-o cuperi


Chiar daca majoritatea cactusilor arata bine in partea superioara, ar trebui sa inspectezi bine toata planta, inclusiv radacina, inainte s-o cumperi. S-ar putea sa descoperi ca unele plante au deja radacina mucegaita sau distrusa si nu prea mai ai ce sa le faci, fiind o chestiune de timp pana cand se vor ofili de tot.

Acelasi lucru ar trebui sa-l verifici, pe cat posibil, si dupa ce le-ai plantat, ca sa afli daca le prieste locul si solul. De obicei, cactusul este un mare supravietuitor si n-ar trebui sa-ti creeze probleme.

Poti adauga si cateva elemente de decor.
Bucatelele mici de calcar arata foarte bine daca sunt presarate printre cactusi. La fel si pietrele naturale sau dunele de nisip, care ne duc cu gandul la neprietenosul desert. Consulta cateva reviste sau siteuri de decoratiuni exterioare, daca vrei sa mai adaugi cate ceva gradinii tale de cactusi.

In final, nu uita sa folosesti manusi groase de piele cand lucrezi cu cactusii, precum si sa nu-i uzi prea des pentru ca pot muri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare