Frezia este o floare de primavara, cu un miros placut si un aspect foarte gingas. Aceasta, desi este foarte iubita si apreciata, se gaseste in special in lunile martie si aprilie, insa datorita producatorilor care ii forteaza cresterea in sere, freziile pot fi gasite pe tot parcursul anului.

iata cateva informatii despre cum se ingrijeste frezia atunci cand este in gradina dar si ce nevoi are aceasta.


1 Pentru ca tulpina freziei este destul de firava, ea trebuie sustinuta si protejata de rupturile provocate de vant cu ajutorul unor tije din lemn sau metal. Infinge in sol o astfel de tija, fara sa intepi insa bulbul si leaga tulpina cu o sfoara subtire.


2
In momentul in care bulbii sunt afectati in vreun fel, ei nu se mai planteaza, iar daca ei sunt atacati de daunatori , este putin probabil sa mai aiba sanse de recuperare, asa ca cel mai bine este sa fie indepartati in totalitate.


3 Fertilizeaza bulbii de frezie doar in momentul in care floarea inmugureste cu un produs care stimuleaza inflorirea.


4 Uda frezia atunci cand pamantul se usuca pentru a mentine umiditatea bulbului care ofera freziei toti nutrientii si toata seva necesara pentru a se dezvolta.


5 Bulbii trecuti in repaus se pastreaza in spatii uscate, bine aerisite cu temperaturi moderate si se replanteaza in anul urmator.


6 Dupa ce aduci frezia in casa, ai grija sa nu o tii intr-o camera in care temperaturile sunt mai mari de 24 de grade. De asemenea, pentru a rezista cat mai mult, asigura-te ca incaperea este bine aerisita.


7 Frezia se taie din gradina in momentul in care incepe sa infloreasca prima floare si se pune intr-o vaza cu apa proaspata care se schimba in fiecare zi.

  •   2011-03-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii