Plante de gradina

#plante gradina #cumparaturi gradina #plante anuale #alegerea plantelor

Cumparaturi pentru gradina: cum alegi plantele anuale potrivite

Alegerea plantelor anuale potrivite pentru gradina poate fi dificila, insa nu trebuie sa iti scoata sume mari din buzunar. Afla, asadar, ce ar trebui sa stii atunci cand achizitionezi plante anuale pentru gradina ta!

Plantele anuale sunt cele care nu traiesc decat un an. Pe durata a 12 luni, o planta de acest tip se dezvolta din samanta, creste, face flori si fructe si apoi moare. Printre cele mai apreciate si raspandite specii de plante anuale sunt flori ca begoniile, petuniile, regina noptii, dar si legume precum sfecla rosie, gulia ori pastarnacul.

Pentru ca procesul de cumparare al plantelor perene sa fie unul de succes, iata cateva sfaturi de care sa tii cont:
 

  • Compara preturile. Nu cumpara plantele anuale din primul magazin de specialitate in care intri. Informeaza-te care sunt preturile si in alte magazine si consulta si revistele ori Internetul pentru a strange informatii pretioase inainte de a lua decizia finala.
  • Cumpara en gros . Daca ai in minte amenajarea unei gradini mari, atunci cel mai probabil vei cheltui mai putini bani daca vei cumpara plante en gros decat en detail .
  • Evita plantele deja inflorite. Ideal ar fi sa nu cumperi plante anuale care au deja flori. Explicatia consta in faptul ca, odata plasate in pamant, aceste plante isi vor concentra eforturile inspre dezvoltarea radacinilor, totul in detrimentul producerii de flori.
  • Cumpara doar plante sanatoase. Pentru a amenaja o gradina de succes, este esential ca plantele anuale pe care le achizitionezi sa fie sanatoase. Acest criteriu este vital pentru buna lor dezvoltare ulterioara.
  • Fa-ti provizii din timp. In momentul in care incepi cumparaturile de plante anuale, este important sa fi achizitionat deja ingrasamantul, uneltele si restul obiectelor necesare pentru a te apuca de treaba.
     
  • Atentie la necesarul de lumina. Asigura fiecarui tip de planta anuala in parte necesarul de lumina: lumina puternica, semiumbra sau umbra. Lumina puternica inseamna intre 6 ore de lumina solara directa pe zi, penumbra, intre 4 si 6 ore, iar umbra - 4 ore sau mai putin. Studiaza-ti gradina in prealabil pentru a sti unde sa amplasezi fiecare tip de plante.


Sfaturi la plantare


Plantele anuale pot fi cultivate din samanta sau din plantute mici, dezvoltate in sere. Daca alegi sa le plantezi din samanta, vei economisi bani, in special daca planuiesti sa cultivi un numar mare de plante anuale. O multime de varietati se preteaza acestui tip de cultivare, printre care se numara galbenelele, floarea soarelui sau macii.

La fel de bine, poti cultiva plante anuale din butasi sau crescand din samanta in sere plante anuale pe care, apoi, le vei muta in gradina. In momentul mutarii in gradina, asigura-te ca fiecare planta in parte este plasata intr-o gaura de 2 ori mai larga (dar nu mai adanca) decat vasul de provenienta. Rasfira radacinile si plaseaza cu blandete planta in groapa sapata. Acopera radacinile cu pamant si adauga apa din belsug.

Este important sa oferi plantelor tale anuale abia mutate in gradina o umiditate ridicata in primele saptamani, cand sunt mai predispuse sa moara.

Sursa foto: examiner.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare